Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Give Thanks Tribute voor 'Sisa Agi'

Give Thanks Tribute voor 'Sisa Agi'

12/01/2020 19:39 - Naomi Hoever

Voormalig zangeres Agnes 'Sisa Agi' Nagie.

Voormalig zangeres Agnes 'Sisa Agi' Nagie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De noodkreet van voormalig zangeres Agnes 'Sisa Agi' Nagie (57) in de Ware Tijd aan cultuurminnend Suriname is niet ongehoord gebleven. Cyriel Lamesie van de More Love Band zal een 'Give Thanks: Tribute to Sisa Agi' organiseren om geld in te zamelen voor de verlamde zangeres.

Lamesie: "Ze is een levende legende en één van de eersten die Suriname op de kaart heeft gezet. We hebben gezien wat ze voor ons heeft gedaan en kunnen haar niet in de steek laten." De zangeres kreeg twee maanden terug een beroerte. "Wij kunnen haar niet zo laten en willen een steun in de rug voor haar zijn. Het gaat letterlijk om een moedercollega en icoon. Ze is een legend sa opo pasi gi unu."

Sisa Agi is bekend van de vroegere hits 'Ba pinda' en 'Faluma'. Met deze twee songs behaalde ze gouden platen met de kaskawiformatie Ai Sa Si. 'Faluma' is later doorverkocht aan soca-artiest Alison Hinds van Square One uit Barbados. Volgens Lamesie is 'Faluma' zo bekend in het buitenland dat elke atiest die het zingt meteen opvalt. 

Na de beroerte raakte Nagie verlamd aan haar rechterzij en verloor deels haar spraak. Ze lag bijkans drie weken in het ziekenhuis. Voor herstel is zij opgenomen in het zorgcentrum Libi Makandra. Dit droevig nieuws heeft velen geraakt onder wie sportjournalist Ivan Summerville.

Hij benaderde Lamesie omdat 'Faluma' ook door hem wordt vertolkt. Bij Summerville ontstond het idee om iets voor deze befaamde zangeres te doen. Omdat hij geen artiest is, benaderde hij Lamesie voor ondersteuning, die direct toehapte. De razend populaire Lamesie ging direct aan de slag en benaderde verschillende collega-artiesten voor ondersteuning.

Summerville: "Ik heb dit initiatief genomen nadat ik in uw krant las dat ze om ondersteuning vraagt. Ze is een muziekicoon. Zulke mensen moet je eren als ze nog leven. Niet wachten totdat ze dood zijn." Hij noemt het moedig dat zij om ondersteuning heeft gevraagd in plaats van in eenzaamheid haar situatie te dragen.

Aan de activiteit is er een cookout gekoppeld. Artiesten zullen middels een open podium een bijdrage leveren. Ook de vrouwenorganisaties 'Dja dja uma' en 'Blessed ladys' hebben hun ondersteuning toegezegd. De volledige opbrengsten zullen worden overgedragen aan Sisa Agi. De activiteit  is gepland voor 19 januari. De locatie moet nog worden bepaald.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina