Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yamill Wip aan de kant door hamstringblessure

Yamill Wip aan de kant door hamstringblessure

12/01/2020 22:49 - Terence Oosterwolde

Yamill Wip aan de kant door hamstringblessure

Yamill Wip hoopt vanaf woensdag weer te kunnen spelen. Foto: collectie Yamill Wip  

PARAMARIBO - Yamill Wip heeft zijn tweede opeenvolgende wedstrijd gemist in de junior college basketbalcompetitie van de Verenigde Staten. Hij kampt met een hamstringblessure.

Wip, die in Suriname heeft gebasketbald voor Yellow Birds en CLD, zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat hij de kwetsuur op 6 januari opliep tegen Trinity Valley (66-74). De wedstrijd daarvoor - op 3 januari tegen Panola (79-93) - had hij nog geschitterd met achttien punten inclusief vier three-pointers.

Maar drie dagen daarna ging het mis in de eerste helft. "Ik maakte een stap naar voren en stapte direct naar achteren en voelde ineens een steek helemaal boven mijn hamstring bij mijn zitvlak", haalt hij zich voor de geest. Door de blessure speelde hij daarom niet mee tegen Kilgore College op 8 januari (73-92) en zaterdag tegen Paris Junior College (74-71).

Wip trainde wel mee, maar uit voorzorg bleef hij aan de kant. "Hamstring is wel een beetje lastig heb ik gemerkt. Wanneer je op jouw eigen tempo gaat dan gaat het wel goed, maar je maakt zoveel bewegingen die je niet echt berekent tijdens basket dat ik daarvoor nog niet ready was."

Toch denkt Wip dat zijn rentree nakend is. "Als alles goed zit, moet ik er woensdag weer zijn voor onze thuiswedstrijd. Dus het komt wel goed." In de eigen Lee College Sports Arena zijn The Runnin' Rebels (11-7/2-5) gastheer van Blinn College (12-6/2-5) in een Region XIV Conference-partij.

Cyarah Kensmil en Seward County Community College wonnen zaterdag op bezoek bij Neosho County Community College met 107-74. Kensmil speelde negen minuten, scoorde één van de drie schoten (twee punten), had vier defensive rebounds, één turnover en drie persoonlijke fouten. Seward (12-3/7-0 Kansas Jayhawk Community College Conference) speelt maandag in de eigen Greenhouse tegen Garden City Community College.

Utah State University won voor 8.725 toeschouwers in Dee Glen Smith Spectrum met 80-70 van University of Nevada in Division I van de Amerikaanse collegebasketbalcompetitie (NCAA). De Surinaamse basketballer Roché Grootfaam speelde niet mee bij The Aggies (14-5/3-3 Mountain West Conference). Utah State gaat op 18 januari op bezoek bij de Boise State University.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina