Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sabakoe noemt optredens therapeutisch voor publiek

Sabakoe noemt optredens therapeutisch voor publiek

13/01/2020 18:39 - Sharon Singh

De muziekformatie Sabakoe heeft het goed opgekomen publiek tijdens zijn afscheidsfeest getrakteerd op steengoede kaseko-muziek, waarvoor het bekendstaat.

De muziekformatie Sabakoe heeft het goed opgekomen publiek tijdens zijn afscheidsfeest getrakteerd op steengoede kaseko-muziek, waarvoor het bekendstaat. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - De muziekformatie Sabakoe heeft haar fans zaterdagavond in het Bastion Event Center wederom op een smaakvol optreden getrakteerd. Dit keer was het de afscheidspartij die daags voor de show was uitverkocht. De trouwe fans hebben hun dankbaarheid voor de gezellige dansavond getoond door na te blijven om tenminste de hand van hun idool Steven Maayen te schudden.

Bij een terugblik zegt Maayen dat hij overall tevreden is. "Als ik terugblik op de optredens tot nu toe, moet ik eerlijkheidshalve aangeven dat sommige opvoeringen boven verwachting in de smaak vielen. Vanmorgen bijvoorbeeld waren we te Sarakreek. In het binnenland kom je echt tot rust. De mensen daar zijn ook anders, maar het gaat om het totale pakket van natuur, ontspanning en enthousiasme van de aanwezigen."

Sabakoe is dit jaar langer gebleven dan de voorgaande jaren. De muziekformatie blijft tot 19 januari in switi Sranan. "Natuurlijk zouden we vaker hier willen zijn, maar we moeten terug naar the basic." Het groot aantal goed bezochte optredens van de band staat lijnrecht tegenover de huidige financiële crisis in het land die tot gevolg heeft dat mensen beter gaan budgetteren.

Op de vraag of hij aan de hand van zijn optredens iets merkt van de crisis zegt Maayen het volgende: "Welke crisis? Nee, integendeel maken de mensen volop plezier. Ik zie dit als een stukje therapie; het is gewoon nodig. Weet je hoe geestdodend het zou zijn om te moeten leven zonder muziek en artiesten. Dit houdt je op de been."

"De sfeer is gezellig en de muziek is goed. Ik amuseer me uitstekend", vertelt bezoekster Cheryll van Ams. Kwami Horne heeft vanwege zijn beroep als medicus weinig vrije tijd. "Eerder is het me niet gelukt, maar ik houd van hun muziek en moest ze ondersteunen. Al hun nummers vind ik mooi. Mijn tijd heb ik op de dansvloer versleten", vertelt hij.

Tussen al de bekende mensen bevond zich ook Borger Breeveld. Dansen zat er voor hem niet bij. "Ik ben gekomen om een editie van het programma 'Moksi Moksi' te maken. Sabakoe is een gezellige band en het gaat bij velen niet zo zeer om het nummer als wel om het ritme waarop ze spelen." De massa geeft aan dat deze band leeft onder de mensen. "Een deel steekt over met bootjes om hier te zijn. Prachtig was deze show." In het voorprogramma hebben Naks Kawina Loco en Stoffie opgetreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina