Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robert Peneux nieuwe directeur 'IOL'

Robert Peneux nieuwe directeur 'IOL'

14/01/2020 19:02 - Merredith Bruce

Robert Peneux is vanaf woensdag directeur op de Academische Leraren Opleiding (ALO), het voormalige Instituut voor de Opleiding van Leraren.

Robert Peneux is vanaf woensdag directeur op de Academische Leraren Opleiding (ALO), het voormalige Instituut voor de Opleiding van Leraren. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Ex-minister Robert Peneux van Onderwijs wordt woensdag aangesteld als directeur van de Academische Lerarenopleiding (ALO), het voormalig Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Dit bevestigt André Misiekaba, ad-interim minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tegenover de Ware Tijd.

"Alles is in kannen en kruiken. Meneer Peneux zwaait vanaf morgen de scepter bij de opleiding." Misiekaba zegt dat Peneux intussen met de raad van toezicht heeft gesproken en dat die hem woensdag zal opwachten bij het instituut. Ook het personeel is op de hoogte gesteld van zijn benoeming.

Het instituut zat vanaf mei vorig jaar zonder directeur. Marcha Dankerlui, die vier jaar heeft gediend in de functie, had in die maand vanwege gezondheidsredenen bedankt. Er was nogal wat tumult ontstaan rondom de transformatie van het IOL naar een academische opleiding. Die omzetting gebeurde op initiatief van minister Lilian Ferrier.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina