Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schietgrage BBS'er mag niet naar huis

Verzoek om schietgrage BBS'er vrij te krijgen afgewezen

14/01/2020 05:21 - Van onze redactie

Verzoek om schietgrage BBS'er vrij te krijgen afgewezen

 

PARAMARIBO - Het verzoek van advocaat Irvin Kanhai om Jacques S. voorlopig in vrijheid te stellen, is maandag afgewezen door rechter Cynthia Valstein-Montnor. Ze voer hiermee op het kompas van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie die stelde dat de beschuldiging te ernstig is.

De verdachte, lid van de Beveiligings- en Bijstandsdienst (BBS), heeft op 30 oktober tijdens een vechtpartij schoten gelost en is daarvoor ingesloten door de politie. "Ik ga het verzoek moeten afwijzen omdat ik de getuige eerst wil horen", zei de rechter waarna ze de zaak uitstelde naar 9 maart.

Volgens het voorlopig onderzoek zou Jacques S. een aanrijding hebben veroorzaakt aan de Verlengde Eugène Gesselstraat (vroeger Verlengde Hogestraat), maar weigerde het schadeformulier in te vullen. De gedupeerde werd hierdoor boos. De verdachte beweert dat hij door de benadeelde uit zijn auto is gesleurd waarna een vechtpartij ontstond.

Jacques S. schoot vervolgens met zijn dienstwapen in de richting van de andere bestuurder. "Ik wilde in een veilige richting schieten", verklaarde hij bij de politie. Tjin Liep Shie kan zich niet terugvinden in de uitleg van de verdachte. Volgens haar was er geen enkele reden om te schieten. "Als wapendrager had hij anders moeten handelen. Hij was niet met zijn rug tegen de muur", zei ze en voegde eraan toe dat de situatie voorkomen had kunnen worden indien Jacques S. het formulier had ingevuld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina