Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peneux geïnstalleerd als nieuwe directeur AOL

Peneux geïnstalleerd als nieuwe directeur AOL

15/01/2020 23:11

Ad-interim minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur Robert Peneux
schudt de kersverse directeur van de Academische Leraren Opleiding Robert Peneux de hand.

Ad-interim minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur Robert Peneux schudt de kersverse directeur van de Academische Leraren Opleiding Robert Peneux de hand. Foto: NII  

PARAMARIBO - André Misiekaba ad-interim minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, heeft Robert Peneux woensdag geïnstalleerd tot de nieuwe directeur van de Academische Lerarenopleiding (ALO), voorheen Instituut voor de Opleiding van Leraren(I.O.L), meldt het NII. De beëdiging vond plaats op het secretariaat van het I.O.L in aanwezigheid van de directeur van Onderwijs en leden van de raad van toezicht.

De minister gaf tijdens de installatie aan dat het een voorrecht is om een zeer kundige en gedreven man als Peneux aan te stellen als directeur van ALO. Peneux levert op verschillende niveaus in het onderwijs zijn bijdrage. Misiekaba noemde daarbij het havo, directeur van onderwijs en ook zijn bijdrage als onderwijsminister. De bewindsman memoreerde ook het feit dat Peneux zijn bijdrage heeft geleverd aan het opzetten van de Militaire Academie. "Het is voor mij een voorrecht om u namens minister Lilian Ferrier te installeren als de nieuwe directeur. Let the work begin," aldus Misiekaba.

Het I.O.L is geen onbekende plek voor Peneux. De nieuwbakken directeur heeft zeven jaar gediend als leraar op deze opleiding. Hij heeft ook gezorgd voor de transformatie van de toenmalige opleiding handelswetenschappen tot de opleiding economie op het instituut. Peneux geeft aan dat hij gedreven is om de overgang van I.O.L naar ALO in goede banen te leiden. "Ik weet dat transformatie niet altijd makkelijk gaat, maar ik ga voor die uitdaging," stelt Peneux resoluut.  Hij drukt het ministerie op het hart om processen die te maken hebben met de transformatie op een hoog tempo af te handelen. De directeur start met volle overtuiging aan zijn nieuwe uitdaging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina