Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U14-tennissers boeken winst op Curaçao

U14-tennissers boeken winst op Curaçao

15/01/2020 17:33 - Marciano Millerson

Jayden Chan, coach Yannick Goede, Iyaaz Poese en Dexter Koorndijk. Het U14-jongensteam won te Santo Domingo van Curaçao.

Jayden Chan, coach Yannick Goede, Iyaaz Poese en Dexter Koorndijk. Het U14-jongensteam won te Santo Domingo van Curaçao. Foto: Tennisbond  

PARAMARIBO - Het U14-jongensteam van Suriname zit in de kwartfinale van de pre-kwalificatie voor de World Junior Tennis Competition. Dexter Koorndijk, Jayden Chan en Iyaaz Poese haalden de main draw dankzij een 2-0 zege dinsdag op Curaçao in de laatste groepsontmoeting.

Suriname herstelde zich van de nederlaag aan de hand van het sterkere Honduras. Van elke groep plaatsen de nummers één en twee zich voor de winnaarsronde. In de kwartfinale treft Suriname gastland Dominicaanse Republiek.

Coach Yannick Goede was bijzonder blij met het behaalde resultaat. In tegenstelling tot de openingspartij verliep het tegen Curaçao beter. Koorndijk en Chan stelden in hun enkelpartijen de zege voor Suriname veilig. De dubbelwedstrijd vond geen voortgang vanwege de aanhoudende regen.

Chan versloeg Giovanni Jansen met 6-4, 6-3, terwijl Koorndijk weinig moeite had met Ricardo Winkel; 6-2, 6-1. Voor de Surinamers is de overwinning een behoorlijke boost. Zij maken nu deel uit van de top acht. Aan het toernooi doen veertien naties mee. Curaçao, dat ook had verloren van Honduras, speelt om de negende tot en met de veertiende plek.

Goede legt uit dat de jongens zich tegen Curaçao vooral aan de afspraken en tactieken hebben gehouden. "Zij bleven kalm onder druk. Ik ben heel erg trots op hen." De coach heeft de Dominicaanse Republiek niet kunnen analyseren, maar weet uit ervaring dat het om een pittige tegenstander gaat. Hij heeft zijn pupillen voorgehouden "vrij" te spelen, waardoor ze makkelijker in hun spel komen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina