Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AZP-directeur: 'We zijn goed op weg'

AZP-directeur: 'We zijn goed op weg'

16/01/2020 07:42 - Jason Pinas

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, AZP-directeur Claudia Marica-Redan en Financienminister Gillmore Hoefdraad bij de oplevering van het gerehabiliteerde beddenhuis van het AZP.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid, AZP-directeur Claudia Marica-Redan en Financienminister Gillmore Hoefdraad bij de oplevering van het gerehabiliteerde beddenhuis van het AZP. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Claudia Marica-Redan, directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is niet ontevreden over de resultaten van het afgelopen jaar. Ondanks de tegenvallers is 2019 redelijk goed afgesloten. Met name de beperkte hoeveelheid geld is - net als bij andere ziekenhuizen - een zorgpunt geweest.

Door de subsidie van de overheid en verschillende partners, is het toch wel mogelijk geweest de projecten waarmee het AZP bezig is, volgens planning af te wikkelen. Marica-Redan is lovend over het verloop van de renovatie die in 2018 is begonnen. Hoewel de Islamitische Ontwikkelingsbank zich als grootste financiële partner heeft teruggetrokken, is het project normaal doorgegaan.

"We zijn goed op weg. We hebben van het beddenhuis nog twee vleugels te gaan en die werkzaamheden zijn ook op schema." Het volgende gedeelte wordt rond eind januari opgeleverd, verwacht Redan. Het laatste deel van het beddenhuis moet begin april volgen.

De directeur noemt de opknapbeurt van het AZP meer dan noodzakelijk omdat er in de afgelopen jaren sprake was van achterstallig onderhoud. "Dit is ons enige academisch ziekenhuis. We moeten het koesteren." Zij is trots op de partnerschappen van AZP met buitenlandse ziekenhuizen in het afgelopen jaar.

Dagelijks komen er bijna vijfduizend mensen op het AZP-terrein. "Dus we letten echt op de veiligheid van de medewerkers, maar ook van de bezoekers en de patiënten en we hebben tot nu toe alle renovatiewerkzaamheden kunnen doen zonder ongelukken. De directeur is ook blij met het begrip van de gemeenschap en de patiënten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina