Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik voelde me niet dronken’

‘Ik voelde me niet dronken’

16/01/2020 19:16 - Van onze redactie

‘Ik voelde me niet dronken’

 

PARAMARIBO - Hoewel de politie zelf anders had geconstateerd, voelde Ryan C. zich niet dronken nadat hij enkele glazen alcohol op had voordat hij op 30 oktober plaats nam achter het stuur. Echter, rechter Lydia Ravenberg confronteerde hem met de resultaten van de blaastest die de politie van hem had afgenomen.

Daaruit blijkt dat hij bijna viermaal de hoeveelheid alcohol in zijn bloed had dan is toegestaan. De chauffeur moest zich ook verantwoorden, omdat hij door zijn rijstijl de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar had gebracht. De verdachte reed vanuit de Sophia's Lustweg in de richting van de Kwattaweg en botste tegen een stilstaande auto op de berm. Dat heeft hij ook toegegeven.

Hij zei vijf kleine flessen Heineken te hebben gedronken. "Ik voelde me niet dronken." Officier van Justitie Nirmala Maikoe confronteerde hem met het resultaat van de gebruikelijke schrijftests die de politie van hem heeft afgenomen op het bureau. Ze constateert "significante verschillen" tussen de schrijftest tijdens zijn dronkenschap en daarna. 

"Uw handschrift was haast niet leesbaar. In nuchtere toestand had u wel netjes geschreven." Maikoe wierp op dat Ryan C. zich ervan bewust moest zijn dat rijden onder invloed is vragen om problemen. Ze eiste daarvoor een geldboete van SRD 1.500 te vervangen met vier weken hechtenis en ontzegging van de rijbevoegdheid voor acht maanden.

Voor het in gevaar brengen van de veiligheid van andere verkeersdeelnemers vroeg ze SRD 750 boete, subsidiair twee weken hechtenis. De rechter nam de eis over. "U leest elke dag in de krant dat mensen het leven hebben gelaten in het verkeer. Elke dode is er één teveel", sprak ze hem vermanend toe.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina