Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Misiekaba heeft geen tijd voor Xaviera Jessurun

NDP-ondervoorzitter Misiekaba heeft geen tijd voor Xaviera Jessurun

16/01/2020 15:43 - Naomi Hoever

NDP-ondervoorzitter André Misiekaba heeft geen boodschap aan activiste 
 Xaviera Jessurun.

NDP-ondervoorzitter André Misiekaba heeft geen boodschap aan activiste Xaviera Jessurun. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NDP-ondervoorzitter André Misiekaba zegt dat de statuten van de partij min of meer dezelfde zijn gebleven. Hij stelt dat de rechtszaak tegen voorzitter Desi Bouterse sinds 2007 loopt en lang nog niet is afgelopen. “We houden ons niet bezig met Xaviera Jessurun. Onze focus is op dit moment gericht op olie en op het protest van 22 januari.”

Dit zegt hij na opmerkingen van de activiste dat Bouterse als veroordeelde persoon handelt tegen de partijstatuten. Misiekaba wil niet uitweiden over dit onderwerp en zegt dat de statuten van alle partijen openbaar zijn voor een ieder. "Geen verder commentaar."

Jessurun verwijst in gesprek met Radio ABC naar artikel 2 lid 8 van de statuten van de NDP waarin is aangegeven dat deze partij staat voor het geven van inhoud aan de rechtsstaat gebaseerd op de scheiding der machten en de beginselen van sociale rechtvaardigheid.

Volgens haar zou de NDP als huidige bestuurder achter de rechtsstaatgedachte moeten staan. Bij haar kan het daarom niet in dat ondervoorzitter Ramon Abrahams oproept om met de veroordeelde naar de rechtszaal te gaan.

Zij haalt aan dat artikel 6 lid 2 praat van royement. Dit is het geval als het lid de partij of een orgaan ervan naar het oordeel van het hoofdbestuur, na het Adviescollege te hebben gehoord, de partij in ernstige diskrediet brengt.

Volgens haar doet Bouterse dit met zijn status als veroordeelde. Zij zegt dat hij geroyeerd moet worden en geen achterban op straat moet brengen als hij voor de Krijgsraad zal verschijnen. Volgens haar is het protesteren tijdens de rechtszaak tegen de rechtsstaat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina