Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Raffinaderij krijgt grote onderhoudsbeurt

Raffinaderij krijgt grote onderhoudsbeurt

16/01/2020 10:37 - Ivan Cairo

De raffinaderij van Staatsolie.

De raffinaderij van Staatsolie. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Bij de raffinaderij van Staatsolie te Tout Lui Faut wordt de komende periode een grote onderhoudsoperatie uitgevoerd. De bedoeling is dat het onderhoud op 22 februari begint. De plant wordt voor zeker veertig dagen stilgelegd. Dat wordt bevestigd door Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

Het gaat om regulier groot onderhoud. Het is voor het eerst na de uitbreiding van de raffinaderij in 2015, dat deze grote onderhoudsoperatie wordt uitgevoerd. Regulier grootschalig onderhoud dient om de vier jaar plaats te vinden, aldus Elias.

Het stilleggen van de plant zal geen brandstofschaarste tot gevolg hebben, dus de bevoorrading van de pompstations van GOw2, het retailbedrijf van Staatsolie, komt niet in het gedrang. "We hebben met alles rekening gehouden. De planning is in januari 2019 begonnen", stelt de directeur. De servicestations zullen grotendeels bevoorraad worden uit de opgebouwde voorraad, "de rest uit import".

Tijdens het onderhoud zullen alle productie-eenheden met hun bijbehorende machines en apparatuur grondig onder handen worden genomen. Het onderhoud, de Turn Around (TA), houdt in dat alle units buiten bedrijf worden gesteld, worden schoongemaakt en gecontroleerd op defecten en slijtage. Het doel van deze activiteiten is om de betrouwbaarheid en veilige operatie van de raffinaderij voor de komende vier jaar te garanderen.

Tien bedrijven uit Suriname, Trinidad en Tobago, Noord-Amerika en Europa hebben belangstelling getoond om de operatie uit te voeren. Het Italiaanse Irem Spa voldeed aan alle vereisten en kwam in aanmerking voor het hoofdcontract. Dit bedrijf was betrokken bij de uitbreiding van de raffinaderij in 2013. Irem is ook bekend met het veiligheidsbeleid van Staatsolie.

Het bedrijf zal ervoor moeten zorgen dat alle fysieke voorbereidingen, tot aan de oplevering van de raffinaderij, veilig en binnen het vastgestelde budget plaatsvindt, terwijl de stuurgroep van de TA-afdeling de touwtjes in handen heeft. Staatsolie en Irem Spa hebben de intentieverklaring in maart 2019 ondertekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina