Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santokhi vreest imagoschade CBvS

Santokhi vreest imagoschade CBvS

16/01/2020 13:01 - Van onze redactie

Santokhi vreest imagoschade CBvS

 

PARAMARIBO - De VHP vreest dat de Centrale Bank van Suriname nationaal en internationaal imagoschade zal lijden door de perikelen die momenteel spelen met governor Robert van Trikt als spil. Ook wordt gevreesd dat de huidige ontwikkelingen een negatieve invloed kunnen hebben op de rechtszaak in Nederland over de daar in beslag genomen geldzending. Zo kwam woensdag naar voren tijdens een persconferentie van de VHP.

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi merkte op dat juist nu wanneer een risicoanalyse van het financieel systeem in het land gaande is de integriteit van de Centrale Bank in het gedrang komt. Volgens de VHP-voorzitter is de bank verworden tot een "politieke werkarm van de regering". Het door de raad van commissarissen (rvc) bekendgemaakte onderzoek naar vermeende ontoelaatbare handelingen van Van Trikt kunnen een impact op het functioneren van de bank hebben, meent Santokhi.

"Met name als er issues komen die te maken hebben met de integriteit is het een zeer gevaarlijke zaak." De regering dient daarom snel duidelijkheid aan de samenleving te geven wat er op de bank aan de hand is en over de positie van de governor, meent de partijleider. "Het volk moet geïnformeerd worden over de resultaten van het onderzoek," aldus de politicus. De onduidelijkheid kan volgens hem een negatieve invloed hebben op de koersontwikkeling, de economie en het imago van bank.

Dat deze kwestie zich afspeelt te midden van de nationale risicoanalyse maakt de zaak des te erger. Eerder deze week werd bekend dat Van Trikt met een week verlof is om de raad van commissarissen in de gelegenheid te stellen onderzoek te doen naar bepaalde vraagstukken waarover de raad geïnformeerd wenst te worden de rvc maakte bekend dat in tegenstelling tot beweringen op de sociale media de governor niet is ontslagen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina