Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stukken kwestie-Van Trikt liggen op straat

Stukken kwestie-Van Trikt liggen op straat

16/01/2020 00:00 - Ivan Cairo

De Range Rover die door governor Van Trikt in Engeland zou zijn aangeschaft.

De Range Rover die door governor Van Trikt in Engeland zou zijn aangeschaft.  

PARAMARIBO - Nadat foto’s van het voertuig dat door de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is aangeschaft op grote schaal werden verspreid via sociale media gingen woensdag ook twee stukken die te maken hebben met deze kwestie viraal. Een leningsovereenkomst die governor Robert van Trikt met de CBvS schijnt te zijn aangegaan en het vervoersdocument voor de Range Rover werden massaal gedeeld via Whatsapp.

Uit de overeenkomst blijkt dat de bank een bedrag van SRD 1,7 miljoen aan de governor heeft geleend om de splinternieuwe auto aan te schaffen. Het luxe voertuig is via MN Car Center in Groot-Brittannië gekocht en op 23 oktober in Suriname aangekomen. Om de aankoop te doen, heeft Van Trikt gebruikgemaakt van een regeling die sinds 1997 door de CBvS wordt gehanteerd, zegt een insider. 

De raad van commissarissen van de bank zegt in een verklaring dat de governor schriftelijk is gevraagd informatie te verschaffen over enkele vraagstukken die met de bank te maken hebben. Hij heeft daaraan meegewerkt en werkt ook vlot mee aan een onderzoek dat intussen wordt ingesteld.

De rvc verwacht dat het onderzoek binnen een week is afgerond. Van Trikt werd gevraagd gedurende deze periode verlof op te nemen. Benadrukt wordt dat de governor niet is ontslagen en dat de raad erop wil toezien dat zijn reputatie niet onnodig wordt beschadigd door speculaties.

Sommigen plaatsen vraagtekens bij wat er nu gaande is in deze kwestie. Zo wordt beweerd dat alleen direct betrokkenen bij deze zaak de stukken die momenteel op sociale media worden gedeeld konden laten uitlekken. Over de bedoeling daarvan wordt gegist. Het is niet waar dat Van Trikt naar het buitenland is gevlucht, of namens de CBvS deelneemt aan een conferentie in het buitenland, zoals wordt gesuggereerd. De governor bevindt zich in Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina