Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U14-tennissers verliezen in kwartfinale

U14-tennissers verliezen in kwartfinale

16/01/2020 13:14 - Marciano Millerson

U14-tennissers verliezen in kwartfinale

 

PARAMARIBO - Het U14-jongensteam van Suriname is woensdag in de kwartfinale niet voorbij de Dominicaanse Republiek geraakt. In de pre-kwalificatie voor de World Junior Tennis Competition waren Dexter Koorndijk, Jayden Chan en Iyaaz Poese een maatje te klein voor de eilanders.

Chan verloor zijn enkelpartij met 3-6, 0-6 van Marco Pichardo. Koorndijk moest daarna met 2-6, 0-6 zijn meerdere erkennen in Alberto Puello. In de dubbelpartij delfden Koorndijk en Poese vervolgens het onderspit tegen George Perez en Pichardo: 5-7, 0-6.

Coach Yannick Goede was ondanks de nederlaag tevreden met het vertoonde spel. "Wij hebben goed gespeeld", vindt hij. Volgens hem waren de games gelijk opgaand, "maar helaas is dat niet aan de score te zien".

Hij geeft aan dat zijn pupillen op sommige momenten op het punt stonden om een game te maken, maar maakten ze fouten op beslissende momenten, waardoor het gastland in het spel kwam. "De jongens hebben zich aan het game plan gehouden, maar werden soms te enthousiast en maakten onnodige fouten."

Goede meent dat zijn spelers niet hebben verloren vanwege minder talent. Het gebrek aan ervaring bracht de doorslag. "De Spaanssprekende landen nemen elke maand deel aan internationale toernooien. Onze tennissers spelen misschien vier of minder toernooien", vergelijkt hij.

Het valt de oefenmeester op dat naarmate het evenement vordert, het zelfvertrouwen van de Surinaamse jongens groeit. Hij gelooft dat als deze trend zich voortzet er in de resterende duels een betere beurt kan worden gemaakt. Goede denkt dat met vechtlust de tennissers een positieve indruk kunnen maken en respect van de tegenstander kunnen afdwingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina