Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouw licht verliefde man op via Facebook

Vrouw licht verliefde man op via Facebook

16/01/2020 21:31

Vrouw licht verliefde man op via Facebook

 

PARAMARIBO - De 36-jarige Sharon W. is dinsdag door de politie van Latour aangehouden wegens oplichting. De vrouw heeft middels een nep Facebook-account en valse profielfoto een man die verliefd op haar raakte, voor duizenden Surinaamse dollars opgelicht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de benadeelde man die in het binnenland werkt, verliefd raakte op de persoon die hij op de foto op Facebook zag. Sharon W. heeft de man zo ver kunnen krijgen dat hij enkele keren duizenden Surinaamse dollars voor haar overmaakte. Ze heeft de gelden via de werkgever van de benadeelde in de stad ontvangen. De politie maakt hiervan donderdag melding op haar website.

De case kwam bij de politie terecht toen Facebook-gebruikers de vrouw wiens foto werd gebruikt, op de hoogte stelden dat er vermoedelijk een nep-account met haar foto was aangemaakt. Deze vrouw kwam in contact met de benadeelde en beiden stapten naar de politie om aangifte te doen.

De oplichtster kon in beeld worden gebracht omdat zij met haar identiteitskaart de geldbedragen in ontvangst nam. Tijdens het onderzoek kwam ook Sonja S. in beeld, die een nicht van Sharon W. blijkt te zijn. Sonja S. heeft ook enkele keren met haar identiteitskaart geld voor Sharon W. in ontvangst moeten nemen.

De nicht gaf de politie te kennen dat zij door Sharon W. is misleid, omdat deze haar voorhield dat zij geld moest ontvangen, maar haar identiteitskaart kwijt was. Beide vrouwen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen