Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Man woedend na vonnis rechter

Man woedend na vonnis rechter

17/01/2020 17:54 - Van onze redactie

Man woedend na vonnis rechter

 

PARAMARIBO - Rudolf M. was niet gecharmeerd van de straf die rechter Maytrie Kuldipsingh hem donderdag heeft opgelegd: achttien maanden celstraf onder aftrek voor bedreiging en poging tot zware mishandeling van zijn neef. Ze ging niet mee met het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie van twaalf maanden.

Het slachtoffer heeft op 25 juli vorig jaar aangifte gedaan, nadat Rudolf M. getracht had om hem met een houwer te lijf te gaan. Hij zat op het toilet toen zijn oma, de moeder van Rudolf M. tegen de deur bonsde om hem te waarschuwen.

De bedreigde jongen verklaarde tegenover de politie dat hij het vermoeden had dat Rudolf M. zich verschool met de bedoeling hem aan te vallen. Hij achtte dit niet ondenkbaar dat de verdachte dat inderdaad zou doen, omdat die al eerder is veroordeeld voor doodslag.

Uit verklaringen blijkt dat de verdachte achter de jongen was aangerend om hem te pakken, maar dat was niet gelukt. Het was de grootmoeder gelukt hem de houwer af te pakken. De vrouw heeft verklaard dat haar zoon, Rudolf M., al van kleins af huisgenoten bedreigt. Ze gaf ook aan dat hij drugs gebruikt en vaker is veroordeeld voor een drugsdelict en voor diefstal.

Rudolf M. heeft op een eerdere zitting verklaard dat het niet zijn bedoeling was om zijn neef met een houwer aan te vallen. Maar de rechter ziet geen aanleiding te twijfelen aan de verklaringen van zijn moeder en het slachtoffer onder meer omdat hij eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten.

"Uw moeder heeft u de ruimte gegeven om bij haar onderdak te krijgen, maar u geeft haar een onrustig gevoel. Uw huisgenoten zijn erg bang voor u, ze hebben rust nodig." Hiermee onderbouwde ze haar strafmaat. De man werd woedend toen hij het vonnis hoorde. "Den man ben eis twaalf mun keba!", zei hij verwijzend naar de eis van het Openbaar Ministerie. Hij moest op bijna hardhandige wijze naar de arrestantenruimte begeleid worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina