Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sozavo versterkt opvanginstellingen

Sozavo versterkt opvanginstellingen

17/01/2020 04:19 - Naomi Hoever

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting begon donderdag met de tweede ronde van de ‘First Responder’-training voor opvanginstellingen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting begon donderdag met de tweede ronde van de ‘First Responder’-training voor opvanginstellingen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting begon donderdag aan een vierdaagse training van zevenentwintig vertegenwoordigers van opvanginstellingen om snelle medische hulp te kunnen bieden. De eerste groep van achttien personen is in december vorig jaar getraind.

Die groep begon met drieëntwintig deelnemers. De training wordt verzorgd door het Bureau opvanginstellingen van het ministerie dat de afgelopen twee tot drie jaar op pad is gegaan. De deelnemende instellingen zijn geselecteerd na controlebezoeken.

Het Bureau bestaat sinds 2016 en heeft als doel de instellingen te monitoren, adviseren, begeleiden en het geheel rondom de opvang in goede banen te leiden. Het hoofd, Rebecca Brown, zegt dat pas nadat een instelling zich heeft aangemeld, begeleiding kan worden geboden.

De training wordt gefinancierd door het Uitvoeringsorgaan Basiszorg met geld van het Zorgvoorzieningenfonds. Deze scholing kan gezien worden als aanloop naar strengere maatregelen tijdens de controle op de Wet Opvangingstellingen, die in augustus 2014 is aangenomen door De Nationale Assemblee.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina