Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname en Jamaica knokken voor zevende plek

Suriname en Jamaica knokken voor zevende plek

17/01/2020 09:51 - Marciano Millerson

De U14-tennisploeg met coach Yannick Goede.

De U14-tennisploeg met coach Yannick Goede. Foto: Tennisbond  

PARAMARIBO - Het U14-jongensteam van Suriname sluit vrijdag de pre-kwalificatie voor de World Junior Tennis Competition af tegen Jamaica. Op het spel staat de zevende plaats in de eindrangschikking. Suriname verloor donderdag van Guatemala: 0-3.

Jayden Chan trof in de eerste enkelpartij de nummer twee geplaatste David Morales. Hij verloor met 0-6, 4-6. Volgens coach Yannick Goede ging de eerste set snel verloren, omdat Chan te voorzichtig speelde en geen fouten wilde maken.

In de tweede set werden er een andere tactiek toegepast. Het was Goede namelijk opgevallen dat Morales niet zo goed kon omgaan met zware topspinballen en de lage slice van Chan. De tegenstander begon heel wat fouten te maken, waardoor set twee gelijkopgaand verliep. "Helaas werd Jayden aan het einde van de set waarschijnlijk zenuwachtig."

Koorndijk trof de nummer één geplaatste Carlos Ramirez en verloor met 2-6, 1-6. Goede legt uit dat de games gelijk opgaand verliepen. "Vaak genoeg tot deuce. Helaas verloren wij die games vanwege gebrek aan ervaring." In de dubbelpartij moesten Koorndijk en Poese hun meerdere erkennen in Morales en Ramirez: 3-6, 1-6.

Goede was content met het geleverde spel. "Ik heb een mooie vooruitgang gezien. De jongens hielden zich aan de tactieken en voerden ze ook mooi uit." Hij hoopt dat de spelers hun opgedane kennis bij terugkeer verder zullen ontwikkelen. "Wij kunnen zodoende beter presteren de volgende keer."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina