Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal huldigt oud-topvoetballers

Transvaal zet oud-topvoetballers in het zonnetje

17/01/2020 19:09 - Marinio Balsemhof

Transvaal zette in verband met zijn 99-jarig bestaan enkele oud-spelers in het zonnetje.

Transvaal zette in verband met zijn 99-jarig bestaan enkele oud-spelers in het zonnetje. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Transvaal moet in de toekomst weer tot de top behoren van Suriname. Dat zei directeur Anand Pherai woensdag bij de viering van het 99-jarig bestaan van de club. Hij had het over de deplorabele staat waarin de club verkeerde bij de overname van de club. Het is de bedoeling om Surinames meest succesvolle voetbalploeg met een goede korte- en langetermijnplanning weer naar de top te tillen.

Pherai benadrukte dat direct kampioen worden niet de doelstelling was toen Rudisa van grootondernemer Dilip Sardjoe de ploeg overnam. Zij hebben een plan van tien jaren uitgezet. Als het plan goed wordt uitgevoerd moet het wel mogelijk zijn om kampioen te worden. Verder wil de club zo snel mogelijk profvoetbal spelen. Het bestuur benadrukte de noodzaak van een profcompetitie en gelooft erin dat alleen met professionalisering van zowel de league als de organisaties het vruchte n zal afwerpen.

De club wil ook het George Streepy Stadion upgraden naar de vereiste standaarden. Zij zijn intussen al daarmee begonnen en zitten in een vergevorderde fase. Het was hun prioriteit om een eigen huis te hebben en met de huidige accommodatie is deze wens al bijna vervuld. "Wij hebben flink geïnvesteerd in het Streepy Stadion en wij gaan zeer waarschijnlijk al dit seizoen hier onze thuiswedstrijden afwerken", aldus Pherai, die aangaf dat de Surinaamse Voetbalbond (SVB) al groen licht heeft gegeven.  

Sardjoe maakte uiteindelijk duidelijk dat het stadion niet het einde is voor Transvaal. "Dit is slechts een stap, omdat het niet onze locatie is. Wij gaan een eigen fully modern stadion met een capaciteit van 14.000 bezoekers in Wanica bouwen", gaf hij aan. De Rudisabaas onthulde verder dat de grond al is gekocht. Sardjoe gaf aan dat Transvaal zich vooral op de jeugd zal focussen. In dat kader zal er vanaf april een competitie worden opgezet waaraan alle VOJ-scholen zullen deelnemen.

De Rudisa-topman vertelde dat ervoor gezorgd wordt dat de scholen volledig gekleed zullen worden. De club zal een voetbalacademie opzetten, waarbij niet alleen in Suriname naar kader (coaches en begeleiders) zal worden gezocht. Dit kader zal ervoor moeten zorgen dat de voornemens van de club om de school op een professionele basis te runnen en het tot een succes maken, werkelijkheid worden.   

Suriname mag zich volgens Sardjoe met honderd jaar Transvaal opmaken voor internationaal voetbal. Het maakt voor hen niet uit hoe, maar ze zullen alles uit de kast halen om grote ploegen als Ajax, Flamengo en Fluminense naar Suriname te halen. "Er zal een toernooi komen met Transvaal, een andere Surinaamse ploeg en grote buitenlandse ploegen", verzekerde de topman.

Op die avond werden ook een aantal Transvalers in het zonnetje gezet. Er was een huldiging van oud-voetballers als Edwien 'Wiene' Schal, Roy Vanenburg, Siegfried Grootfaam, Wensley Bundel en Sordam. Dit vijftal behoorde tot de ploeg die begin jaren zeventig grote prestaties heeft neergezet. Oud-profvoetballer Ronald Breinburg, die voor zijn profcarrière voor de jarige club uitkwam, werd ook in het zonnetje gezet. Verder kreeg het oudste lid Orlando Veldhuizen een oorkonde en een enveloppe met inhoud.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina