Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werkgroep voor betere structuur binnen ict-sector

Werkgroep voor betere structuur binnen ict-sector

17/01/2020 05:41 - Jason Pinas

De geïnstalleerde commissie  ICT in haar reguliere overleg.

De geïnstalleerde commissie ICT in haar reguliere overleg.  

PARAMARIBO - Met de installatie van de werkgroep ‘Nationale digitale projecten’ zal de ontwikkeling van de ict-sector beter tot zijn recht komen. Groepen die daarin participeren, zullen hun bijdrage leveren bij het uitstippelen van duurzaam beleid op dat gebied.

Dit zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie donderdag bij de presentatie van het team. Het team moet voornamelijk erop toezien dat partijen op één lijn staan bij de verdere ontwikkeling van het totale digitale systeem van Suriname. "Deze groep moet ervoor zorgen dat alles wat we doen goed besproken wordt en dat er geen dubbele zaken meer voorkomen." In de commissie zitten vertegenwoordigers van onder meer de Telecommunicatie Autoriteit Suriname, de ICT Associatie, Digicel, Telesur, het Directoraat Nationale Veiligheid en de Centrale Bank van Suriname.

De bewindsman zegt verder dat haast alle belanghebbende groepen vertegenwoordigd zijn in de commissie om een einde te maken aan het fenomeen dat er los van elkaar wordt gewerkt. "Het gaat om de formele nationale afstemming van digitale projecten." Dit is volgens hem een van de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van het land. Doordat belanghebbenden elkaar gaan ondersteunen, is hij ervan overtuigd dat digitale projecten van zowel individuen als grote organisaties meer kans hebben op groot succes."

Djina Bergraaf, voorzitter van de ICT Associatie heeft zich samen met directeur Wendy Jap-A-Joe van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname vanaf het begin sterk gemaakt voor de installatie van de werkgroep. Ze meent dat dit zal leiden tot een beter overzicht van de digitale markt. "Verschillende groepen doen veel mooie dingen. Wanneer je dat aan elkaar vertelt dan kan je ook rekening daarmee houden en elkaar versterken in de uitvoering", zegt Bergraaf. Ze onderstreept dat vooral de onderlinge communicatie tot nu toe tegenvalt. Met deze commissie kan dit veranderen. Jap A Joe: "We kunnen hiermee de successen alleen maar groter maken en het falen minimaliseren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina