Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schilderen vanuit een therapeutisch oogpunt

Workshop schilderen vanuit een therapeutisch oogpunt

17/01/2020 16:37 - Tascha Aveloo

Kunstenares Ruth-Rachel Joeroeja.

Kunstenares Ruth-Rachel Joeroeja. Foto: Facebook Ruth-Rachel Joeroeja  

PARAMARIBO - “Ik heb altijd al mensen willen helpen. Ik ben geen therapeut of zo, maar ik stond erbij stil dat schilderen voor mij altijd een uitlaatklep is geweest voor wat ik voel”, verteld Ruth-Rachel Joeroeja. De jonge kunstenares organiseert op 8 en 15 februari de workshop ‘Express myself, a journey of self-discovery’.

Het zijn de eerste workshops die zij zal geven aan een kleine groep van maximaal vijftien deelnemers. "Daarbij zorg ik voor alles van verf, penselen en kwasten, canvas en lekkers en jij moet gewoon daar zijn met een open mind. Gekleed in een schort of ten minste kleding die een beetje vuil mag worden want dat gaat zeker gebeuren", verzekert Joeroeja.

Het thema van de workshops is 'Self Love' oftewel 'Liefde voor jezelf'. "Maar dan vooral vanuit het oogpunt van depressie of een bepaald minderwaardigheidsgevoel waarmee iemand kan zitten. Mensen moeten vrij zijn om over alles met mij te praten. En we gaan praten over hoe jij jezelf kunt uiten via kunst." 

De kunstenares vindt het van essentieel belang dat mensen niet blijven zitten met hun gevoelens, maar uiting geven aan hun dagelijkse problemen en frustraties. Het is de bedoeling dat men vanuit het hart schildert wat men voelt, of het nu gevoelens zijn van blijdschap, boosheid of frustratie.

Zij begeleidt de deelnemers in het schilderproces. Na de twee uren wordt er geëvalueerd wat men heeft kunnen vastleggen op het canvas. Geïnteresseerden vinden op Joeroeja's Facebook-pagina meer informatie over locatie, aanmelding en betaling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina