Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘All Things Her’ door vrouwen, over vrouwen

‘All Things Her’ door vrouwen, over vrouwenzaken

18/01/2020 22:59 - Tascha Aveloo

Tijdens het Women2Women-event van vorig jaar werd uitgebreid aandacht besteed aan de verzorging van huid en haar.

Tijdens het Women2Women-event van vorig jaar werd uitgebreid aandacht besteed aan de verzorging van huid en haar. Foto: Facebookpagina Miracle Movement Ministries  

PARAMARIBO - “Het is een tweedaagse conferentie waarbij vrouwen praten over vrouwenzaken”, vertelt Valerie Faerber, visionair van Miracle Movement Ministries, over het seminar ‘Women2Women’. “Over het algemeen worden er heel weinig activiteiten gericht op vrouwen ontplooid door vrouwen.”

De gedachte voor een speciale vrouwenconferentie werd geïnspireerd door geluiden uit het veld: in kerken wordt weinig tot geen tijd vrij gemaakt om te praten over zaken die vrouwen bezighouden. Op 31 januari en 1 februari wordt het tweede jaarlijkse vrouwenseminar gehouden in Lalla Rookh. Diverse professionals zullen spreken vanuit hun vakgebied.

"Waar men zich wel bewust van moet zijn, is dat de conferentie niet uitsluitend bedoeld is voor gelovigen. De onderwerpen zijn divers, zoals geestelijke boodschappen, die toch te herleiden zijn naar de principes die worden besproken", stelt Faerber.

Inleiders zijn de Guyanese pastor Carok Brooks, Vanessa Reyme, visagist Nicole Millerson en de enige trigoloog/kapster in Suriname Nicole Fung A Loi, specialist op het gebied van haar- en hoofdhuidziekten. "We willen iets presenteren op een laagdrempelige luchtige manier. Daarom organiseren we onze activiteiten nooit in een kerk."

Er zullen onderwerpen worden besproken zoals opvoeding van kinderen, man-vrouwrelaties, verlies van een geliefde, en echtscheiding. Er zijn ook thema's als entrepreneurschap, vrouwen in leiderschapspositie en lichamelijke verzorging.

Het thema van de conferentie is 'All things her' met als rolmodel koningin Esther, een vrouw naar Gods hart in een leiderschapspositie. "Maar we gaan ook praten over voeding: wat we eten, vertaalt zich in grote mate in hoe gezond we zijn, hoe onze huid en haar erbij varen. Het is volgens Faerber de bedoeling dat de vrouwen bemoedigd en verfrist naar huis gaan.

"Ze moeten wat hebben bijgeleerd om in het dagelijks leven toe te passen. Onze slogan is daarom engage, encourage and connect." De conferentie wordt georganiseerd door de vrouwenafdeling van Miracle Movement Ministries. Deze organisatie, die inmiddels vier jaar bestaat, heeft als doel educatie vanuit haar drie afdelingen te geven.

"Maar de basis is dat we interkerkelijk bezig zijn en de mensen daarbuiten willen trekken naar Gods huis op een meer laagdrempelige manier. Dat we daarin slagen, is te merken aan de bezetting van vorig jaar waar we zowel gelovigen als niet-gelovigen hadden. De spreiding was heel mooi en opmerkelijk was dat de deelnemers spraken over vrijwel dezelfde dingen als het gaat om niet geestelijke zaken." 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina