Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Harry en Meghan zien af van koninklijke titels

Harry en Meghan zien af van koninklijke titels

18/01/2020 21:38

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan.

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan. Foto: Theargus.co.uk  

LONDEN - Prins Harry en zijn echtgenote Meghan zullen hun koninklijke titels niet langer gebruiken. Dat heeft Buckingham Palace zaterdag bekendgemaakt.

Het Britse koninklijk paar, dat een belangrijk deel van zijn tijd in Canada wil gaan doorbrengen, krijgt ook niet langer betaald als lid van het koninklijk huis. De regeling gaat komend voorjaar in. Ook hebben Harry en Meghan laten weten dat ze de kosten van de verbouwing van hun huis, Frogmore Cottage, zullen terugbetalen.

De Britse koningin benadrukt dat Harry en zijn gezin geliefde leden van de koninklijke familie blijven, en dat ze hun beslissing om afstand te doen van hun koninklijke bezigheden begrijpt en ondersteunt. "Ik wil hen bedanken voor al hun toegewijde werk in dit land, het Gemenebest en daarbuiten, en ben er bijzonder trots op hoe Meghan zo snel onderdeel van de familie is geworden", aldus de koningin. Nu.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina