Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname zevende in World Junior Tennis

Suriname verslaat Jamaica in strijd om zevende plek

18/01/2020 13:02 - Marciano Millerson

Suriname verslaat Jamaica in strijd om zevende plek

 

PARAMARIBO - Dexter Koorndijk, Jayden Chan en Iyaaz Poese zijn zevende geworden bij de U14-pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition in Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Het trio versloeg Jamaica vrijdag met 2-1.

Suriname maakte het karwei al bij de enkelwedstrijden af. Chan zorgde voor een 1-0-voorsprong door Jordan Parkinson met 6-3, 6-1 te verslaan. "Hij is opmerkelijk vooruitgegaan tijdens dit toernooi", prees coach Yannick Goede zijn pupil.

Koorndijk wist daarna Kaiel Casserly met 6-3, 7-5 klein te krijgen. Volgens de coach speelde Koorndijk tegen het einde van zijn partij met veel zelfvertrouwen, waardoor hij zijn tegenstander overrompelde.

De Jamaicanen Matthew James en Parkinson waren in een spannende dubbelontmoeting met 7-5, 6-4 beter dan Chan en Poese. Goede gebruikte deze ontmoeting meer als een oefenpot om de vaardigheden van de tennissers te ontwikkelen. Hij gaf hen bepaalde opdrachten mee.

Overall is de coach tevreden met het behaalde resultaat. De doelstelling was om de main draw (winnaarsronde) te halen, wat is bewerkstelligd. In totaal namen veertien landen deel aan dit evenement.

De Surinaamse meisjes Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij en Marisol van der Zwart zijn vrijdagavond in Santo Domingo gearriveerd. Goede weet dat het niveau van de andere landen hoog is. Suriname zit in een groep met Panama en Puerto Rico, twee sterke landen.

Volgens de oefenmeester zijn de meisjes sinds het toernooi van november 2019 in Frans-Guyana "behoorlijk gegroeid". "Ik hoef niet veel te doen om de meisjes op te trommelen, omdat zijzelf behoorlijk strijdlustig zijn."

Eindrangschikking jongens: 1. El Salvador; 2. Dominicaanse Republiek; 3. Honduras; 4. Puerto Rico; 5. Guatemala; 6. Trinidad en Tobago; 7. Suriname; 8. Jamaica; 9. Costa Rica; 10. Bermuda; 11. Panama; 12. Barbados; 13. Curaçao; 14. Antigua en Barbuda.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina