Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gavin Kensmil cruciaal in SFA-winst

Gavin Kensmil cruciaal in SFA-winst

19/01/2020 17:31 - Terence Oosterwolde

Gavin Kensmil miste wel vier vrije worpen, maar had overall een sterke game voor 'The Jacks'.

Gavin Kensmil miste wel vier vrije worpen, maar had overall een sterke game voor 'The Jacks'. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - Hoewel het niet meezat met zijn vrije worpen en turnovers, heeft Gavin Kensmil zich op andere vlakken laten gelden. De Surinamer vervulde met elf punten, game-highs negen rebounds en vijf steals en vier assists een belangrijke rol in de 80-56 overwinning van de Stephen F. Austin State University op de University of the Incarnate Word in de Amerikaanse Division I-basketbalcompetitie.

Kensmil scoorde zaterdagavond voor 4.147 supporters in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas vijf van zijn zes schoten. Hij had in de eerste helft twee dunks en na de rust scoorde hij drie keer in de bucket. De forward miste wel vier van zijn vijf vrije worpen en had zes turnovers.

SFA, dat bij de rust met 38-30 leidde, heeft voor dit seizoen een 15-3 winst-/verliesstaat, inclusief 6-1 in de Southland Conference. Volgende partij van The Lumberjacks is woensdag tegen de Northwestern State University in Natchitoches, Louisiana. Vorig seizoen won de rivaal beide duels van SFA.

Utah State University ging zaterdag tegen Boise State met 83-88 ten onder na eenmaal verlenging. De Surinamer Roché Grootfaam kreeg geen speelminuten. Utah (14-6/3-4) speelt dinsdag tegen Airforce Academy. Op 7 januari had de tegenstander in eigen huis met 79-60 gewonnen. Grootfaam had toen vier punten en één rebound in drie minuten.

In de juniorcollegecompetitie gingen Dancell Leter en Jacksonville College met 83-94 ten onder tegen Blinn College. De Surinamer leidde The Jaguars met team-highs zestien punten en zes rebounds. In 22 minuten scoorde hij zeven van de vijftien veldbaskets, miste zijn enige three-pointer en benutte twee van de vier vrije worpen. Leter had verder twee assists. Jacksonville (9-8/2-6) speelt dinsdag thuis tegen Coastal Bend College.

Yamill Wip is hersteld van zijn hamstringblessure. In de 82-64 zege van Lee College op Coastal Bend College had hij zaterdag drie punten en één rebound. Hij schoot zijn enige three-pointer raak. Wip had verder één turnover en twee fouten. Op 15 januari had hij ook meegespeeld tegen Blinn College. In de 79-75 winst had de guard niet gescoord, nadat hij zijn beide vrije worpen miste. Lee College (13-7/4-5) krijgt woensdag Victoria College op bezoek.

Seward County Community College boekte zaterdag een 68-60 overwinning op Dodge City Community College. De Surinaamse Cyarah Kensmil werd aan de kant gehouden. The Lady Saints (15-3/10-0), die zeven wedstrijden op rij hebben gewonnen, spelen woensdag in de eigen Greenhouse tegen de Colby Community College.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina