Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ritfeldschool heeft eigen gymzaal

Ritfeldschool heeft eigen gymzaal

20/01/2020 23:07 - Guillano Bruce

Leerlingen van de Ritfeldschool leven zich uit in de gloednieuwe gymzaal.

Leerlingen van de Ritfeldschool leven zich uit in de gloednieuwe gymzaal. Foto: Guillano Bruce  

PARAMARIBO - De leerlingen van de Ritfeldschool te Zorg en Hoop zijn in de wolken. Sinds maandag hebben ze hun eigen gymzaal. Voor Errol IJzer een markante gebeurtenis. "Ik voel me erg trots. Deze gymzaal is een droom die uitkomt", zegt hij, terwijl hij de zaal bewondert.

IJzer is geen directeur meer op de Mulo-afdeling van de Ritfeldschool - hij zit ondertussen op de Froweinschool - maar heeft wel aan de wieg gestaan van de bouw van de gymzaal. Hij diende in 2008 een aanvraag in bij het Staatsolie Sportfonds, maar dat jaar kwam de school nog niet in aanmerking omdat het sportfonds vooral bezig was met het opknappen van bestaande faciliteiten.

Zes jaar later werd de aanvraag voor een gymzaal op de Ritfeldschool alsnog goedgekeurd. De bouw ondervond weliswaar twee jaar stagnatie vanwege de economische situatie in het land, maar maandag werd de faciliteit uiteindelijk opgeleverd.

Het is de bedoeling dat het gebouw zelfvoorzienend wordt om onder meer de kosten van onderhoud te dekken. De hal zal daarom na schooltijd in de middag- en avonduren worden verhuurd. IJzer heeft al laten weten bereid te zijn om een jaartje zitting te nemen in de beheersraad die zich daarmee zal bezighouden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina