Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Eenzame Leendert

COLUMN: Eenzame Leendert

21/01/2020 14:00 - Rozengeur

COLUMN: Eenzame Leendert

Gerold Rozenblad  

Chan yu bigi ! Neem dat van mij aan. Sorry, ik heb het niet over die opkomst tijdens je opo yari bijeenkomst. Die was een goede, ook al was het aanzienlijk minder dan de 23.000 koppen die jij telde. Maar je bent groter dan dat. Ik begin te geloven dat yu na optie basi, zoals een aanhanger je noemde. Chan, yu na internationaal. Nee man, ik bedoel ook niet je diaspora missies. Wanneer jij praat wordt je niet alleen aan de Noordzee gehoord, maar kennelijk over de hele aardbol. Dan ben je pas groot! Ik had je niet zo groot ingeschat, maar als een van je grootste opposanten je die macht toebedeeld, dan heb ik kennelijk geen keus dan dat maar te aanvaarden.

Ik weet niet of Chan zelf nog weet aan wie hij allemaal brieven heeft geschreven indien hij dat daadwerkelijk heeft gedaan maar in zijn archief zal dan zeker ook een aan Fitch zijn. Chan kondigde enige tijd terug aan brieven te zullen schrijven aan kredietinstellingen en dergelijken om deze regering geen cent meer te lenen. Leendert heeft een en een opgeteld en komt tot de conclusie dat Fitch met die CCC-rating de oppositie in de kaart heeft gespeeld. Kennelijk hebben die witte mannen naar Chan geluisterd en met hem geconspireerd. In de zin van: "wij lenen geen geld, maar we zullen ze het onmogelijk maken om waar dan ook, nog een stuiver te kunnen lenen." En dat niet kunnen lenen voelt voor Leendert aan als het grissen van een lolly uit de handen van een kind. Dat veroorzaakt geblèr.

Het enige dat ik in deze kwestie nog tegoed heb om de 'grootheid' van Chan op precieze waarde te kunnen schatten, is de reden waarom Leendert de samenwerking met Fitch stopzette. Kijk, wanneer we lezen, dan lezen we. En in die uitgebreide tirade tegen Fitch is van alles aangehaald om aan te geven waarom de rating niet correct zou zijn. En zou die niet eens moeten komen, omdat de samenwerking al was stopgezet! Helaas is die stopzetting het enige dat niet met redenen is omkleed. Is het om de conspiratie tussen Chan en die witte mannen, of is het omdat Leendert de bui al zag hangen en dacht aan de handrem te kunnen trekken? Dat is de enige verklaring die ontbreekt om Chan zij big up te kunnen geven. Of juist niet.

Als niet, dan zal Leendert zeker een big up geven aan Julian With. Die maakte bij een TV- en radiostation de opmerking dat als er intelligente mensen zijn, er zeker ook domme moeten zijn. En die laatsten zouden in de meerderheid zijn. Ik denk dat Leendert sinds hij gehaald is om de boel hier op orde te houden, vooral daar tegenaan hikt. Het begon met die ondermaatse Wonnie Boedhoe die het als minister van Financiën slechts een jaar uithield als tegenspeler van de toenmalig governor.

Daarna beet Adelien Wijnerman in het stof na haar domme opmerking over temporiseren. En die arme Andy Rusland zijn economische IQ bleek te weinig Paardenkracht te hebben om Leendert bij te benen. Als je dan zelf aan het roer gaat op Financiën, dan duikt bij de bank een economische blootvoeter als Gersie op. En juist nu die opvolger een potje maakt op de bank, moet je nog dealen met economische runderen bij Fitch. Gelukkig voor die ondertussen wel erg eenzame Leendert hoeft hij nog slechts iets meer dan vier maanden uit te zitten met de ezel die zich nu zal laten strikken als volgende governor bij de bank.

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina