Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PVT-voorzitter Knoppel vindt onderdak bij VHP

PVT-voorzitter Knoppel vindt onderdak bij VHP

21/01/2020 23:04 - Amanda Palis

Rumi Knoppel hield vorig jaar een presentatie over de nieuwe overheid die zijn Partij voor Vrijheid en Transformatie nastreeft. De voorzitter heeft onderdak gevonden bij de VHP.

Rumi Knoppel hield vorig jaar een presentatie over de nieuwe overheid die zijn Partij voor Vrijheid en Transformatie nastreeft. De voorzitter heeft onderdak gevonden bij de VHP. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Rumi Knoppel, voorzitter van de Partij voor Vrijheid en Transformatie, is toegetreden tot de VHP, maar blijft verbonden aan zijn eigen partij. “Die blijft gewoon bestaan”, benadrukt hij desgevraagd tegenover de Ware Tijd. “Ik ben nu officieel lid van de VHP. Praktisch bekeken heb je - om mee doen met verkiezingen - kapitaal nodig. Gelet op de korte tijd die rest en de situatie in het land is het voordeliger en efficiënter om samen te werken.”

Knoppel ziet de stap als een "strategische zet" en hoopt zo het doel dat hij al zestien jaar nastreeft te bereiken. "Ik heb natuurlijk heel goed overwogen en goede gesprekken gehad met sleutelpersonen van de VHP. Het is tot nu toe de enige politieke partij die enigszins belangrijke doelen uit mijn visie deelt."

Knoppel zegt dat het PVT-bestuur achter zijn toetreding tot de VHP staat. "We hebben erover gesproken. De situatie in het land is nijpend en als we door deze samenwerking ons partijprogramma sneller kunnen verwezenlijken is dat meegenomen. Als we zien dat de VHP afspraken niet nakomt, dan kan ik terugvallen op de PVT."

Lorenzo Verwey, secretaris van het PVT-bestuur, beaamt desgevraagd dat de samenwerking van Knoppel met de VHP wordt gedragen door de partij. "Wij zien het als een strategische zet voor de PVT om zo haar partijideologie verder uit te werken en uit te dragen binnen de samenleving. Hij is met een doel daar en de tijd zal uitwijzen of de gemaakte afspraken en samenwerking inderdaad een goed besluit zijn geweest", aldus Verwey tegen de Ware Tijd.

"Ik had nooit gedacht dat ik zelf een politieke partij zou oprichten en had ook nooit gedacht dat een gevestigde partij als de VHP open zou staan voor de veranderingen die ik graag wil doorvoeren", vertelt Knoppel. "Want de veranderingen zijn niet in het financieel belang van politici en hun machtspositie."

Hij zegt dat de tijd zal leren of hij een juist besluit heeft genomen. "Dat de VHP bereid is om niet alleen te praten, maar ook te doen geeft mij wel het gevoel dat men mijn visie serieus neemt. Hoe serieus dat is zullen wij nog moeten zien." Doorslaggevend voor Knoppels keuze was de indiening van het initiatiefvoorstel voor aanpassing van de belastingwetgeving door VHP-parlementariër Riad Nurmohamed. 

"De VHP is een partij die voor een ieder openstaat en de gelegenheid wil bieden aan iedereen om een bijdrage te leveren", zegt parlementariër Asiskumar Gajadien. Hij denkt dat Knoppel kan bijdragen aan verandering. "De nieuwe VHP wil ook een nieuwe bestuursorde aanbieden waar de macht daadwerkelijk weer naar het volk wordt gebracht. Natuurlijk moeten de structuren ook worden gedragen door het volk."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina