Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vader staat terecht voor misbruik dochter

Vader staat terecht voor misbruik dochter

21/01/2020 04:51 - Van onze redactie

Vader staat terecht voor misbruik dochter

 

PARAMARIBO - “Mijn vader heeft het gedaan. Hij deed het in de avonduren en mijn zusje van tien jaar heeft het ook gezien.” Dit antwoordde een 14-jarig meisje maandag een beetje zenuwachtig op vragen van rechter Maureen Dayala in de zedenzaak waarin haar vader Ruddy N. terechtstaat.

De moeder van het meisje bevestigt het seksueel misbruik in de grote vakantie vorig jaar, maar de verdachte ontkent. Na haar verhoor liep het meisje huilend uit de rechtszaal terwijl ze werd getroost door haar moeder.

Het slachtoffer ging nadat haar ouders uit elkaar waren elk weekend met haar zusje naar hun vader. Deze kroop 's avonds bij hen in bed. "Hij zei dat het matras van mijn broertje stinkt dus hij kwam bij ons slapen", verklaarde het kind toen officier van justitie Shanta Mahadew vroeg waarom hij bij de meisjes sliep.

Toen het meisje het handelen van haar vader niet meer kon verdragen, vertelde ze haar moeder wat er gebeurde. Na onderzoek bleek dat de tiener twee maanden zwanger was. Ze heeft met officiële toestemming van jeugdopvanghuis Opa Doeli abortus laten plegen.

Ruddy N. beweert dat het een opgezette zaak is tegen hem, maar kan niet verklaren waarom hij deze conclusie trekt. "Ik heb me niet schuldig gemaakt daaraan. Het zijn mijn kinderen." Hij vermoedt dat zijn dochter door iemand anders is misbruikt in haar nieuwe buurt.

Opvallend is dat Ruddy N. bij de politie heeft verklaard dat hij zich niet kan herinneren of hij het meisje heeft misbruikt omdat hij veel alcohol drinkt sinds hij en zijn vrouw uit elkaar zijn. De behandeling van de zaak gaat door op 2 maart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina