Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie jaar voor verkrachting en besmetting met hiv

Drie jaar cel voor verkrachting en besmetting met hiv

22/01/2020 04:21 - Van onze redactie

Drie jaar cel voor verkrachting en besmetting met hiv

 

PARAMARIBO - Derrick P. is dinsdag veroordeeld voor verkrachting en opzettelijke besmetting met hiv. Hij kreeg drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf van rechter Duncan Nanhoe. P. heeft zijn stiefdochter van januari 2014 tot en met juni 2019 meerdere malen misbruikt terwijl hij wist dat hij besmet is met hiv.

Wanneer het meisje niet wilde, bedreigde de man haar met een mes of ander scherp voorwerp. Hij begon haar te misbruiken nadat zijn vrouw, de moeder van het meisje, was overleden. Derrick P. heeft in eerste instantie de beschuldigingen ontkend, maar kwam na medisch onderzoek terug op zijn verklaring.

Uit dat onderzoek blijkt dat hij een kind heeft verwekt met het slachtoffer. De verdachte blijft echter erbij dat hij de stiefdochter niet heeft verkracht. "Dat is niet waar. Zij heeft me juist gedwongen om seks te hebben." Hij beweert ook dat hij niet wist dat hij besmet was omdat hij in 2016 nog negatief was getest.

Officier van justitie Reshna Jhinkoe eiste vijf jaar onvoorwaardelijk, maar de verdachte en zijn advocaat, Harold Belfor vroegen een lagere straf. "Kunt u de straf een beetje verminderen? Ik wil graag bij mijn kinderen zijn," smeekte de stiefvader.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina