Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste zitting verzetzaak Bouterse super kort

Eerste zitting verzetzaak Bouterse super kort

22/01/2020 09:38 - Ivan Cairo

In militair tenue beweegt de ex-bevelhebber zich over het Onafhankelijkheidsplein.

In militair tenue beweegt de ex-bevelhebber zich over het Onafhankelijkheidsplein. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - De behandeling van de verzetzaak tegen ex-bevelhebber Desi Bouterse duurde woensdag amper zes minuten. Nadat de verdachte zijn naam had genoemd, hield krijgsraadpresident Cynthia Valstein-Montnor hem zijn rechten voor.

Zij deelde daarna mede, dat de kamer een andere samenstelling heeft dan de kamer die hem heeft gevonnist. Daardoor kon er geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden. Rechter Rewita Chatterpal was verhinderd. Haar plaats werd woensdag ingenomen door Anand Charan.

Bouterse verscheen evenals al zijn lijfwachten in militaire uniform. Toen hem naar zijn beroep werd gevraagd antwoordde hij: "Ambtsdrager in de functie van president van de republiek Suriname." De zaak is verdaagd naar 31 maart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina