Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Live blog: Bouterse spreekt menigte toe op Vlaggenplein

Live blog: Bouterse spreekt menigte toe op Vlaggenplein

22/01/2020 09:42 - Van onze redactie

Live blog: Bouterse spreekt menigte toe op Vlaggenplein

Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Nu de zitting verdaagd is, loopt Desi Bouterse met duizenden aanhangers richting het Vlaggenplein, waar hij alle aanwezigen zal toespreken. Ook daar is de Ware Tijd aanwezig en zal verslag doen.

10:16 uur

De Ware Tijd sluit deze tweede blog af. Volg de website (www.dwtonline.com) en de Facebookpagina voor meer updates.

10:14 uur

Glenn Dest komt het podium op. Hij zegt dat de NDP op 24 februari de eerstvolgende massameeting heeft op het Revoplein. De volgende dag wordt veertig jaar Dag van de Bevrijding en Vernieuwing herdacht. "Wan switi dey en tyari a boskopu go moro fara."

10:13 uur

Desi Bouterse sluit af. "Power! One Love! Gado na wi fesiman. Mi e gi unu grantangi!"

10:12 uur

Bouterse: "Wij staan aan een nieuw begin. Laten we niet denken dat de NDP al heeft gewonnen. Unu musu naki go doro, unu musu pompu go doro. So langa den sma no keba teri unu no wini."

10:03 uur

Bouterse: "Het probleem is dat men niet wil dat Bouterse weer president wordt. 25 mei e kon, dan a volk e taki. San yu e forceer?" Volgens hem wil iedereen president worden. "Yu abi wan siki man in Assemblee ... mi no sabi fa a nen", zei hij verwijzend naar Edward Belfort. "Willempje van Oranje (Chandrikapersad Santokhi, ... red.), a man e dren, sribi wiki a man mu tron president fu tyar a kondre baka gi a kolonisator. Over my dead body, over my dead body!"

09:58 uur

Bouterse over 8 december: "Wan dramatisch sani p'sa ini 1982. Den sma no sabi a militaire cultuur. W'e sari omdat libisma dede. A no musu gebeur nooit moro. Maar hebben jullie je afgevraagd saide w'e tan taki abra nabestaanden fu 15 sma. San p'sa nanga den honderden busikondre sma san dede. San sma nanga den nabestaanden fu Tucayana, Matta, Moiwana en den srudati?"

09:57 uur

Bouterse: "Disi na a eerste leisi san mi gi na Hof en mi o taigi unu saide. Den man spreek wan verstekvonnis uit. Ef' mi no go a vonnis o kisi krakti." Hij beweert dat het hele proces van al die jaren opnieuw gaat beginnen nu er verzet is aangetekend.

09:53 uur

Bouterse: "A probleem fu a proces disi na dati yu abi wan zogenaamde verdachte, meneer Bouterse en a probleem e kon bigi omdat meneer Bouterse tegelijkertijd na president fu a kondre. Yu kan kari wan verdachte kon ma yu no kan kari wan president kon."

09:51 uur

Desi Bouterse: "Grantangi fu di unu libi have en goed fu kon gi mi a power." Hij dankt ook zijn echtgenote en kinderen "di e gi mi power all the way! Ma a moro bigi tangi mi wan gi a Papa (God, ... red.) san e luku a strey di wi e strey rechtvaardig."

09:47 uur

Desi Bouterse wordt aangekondigd. Hij zingt het 'Ai Sranan' van wijlen Max Nijman mee.

09:43 uur

Opnieuw wordt een sneer uitgedeeld aan de VHP. "W'o sori fa unu e singi a volkslied ... a Nederlands couplet nanga a Sranan wan." De naam van de VHP noemt hij niet. Ravenberg houdt het op: "Who the cap fits!"

09:42 uur

Guno Ravenberg zweept de aanwezigen op het plein behoorlijk op. De mensen zwaaien met hun vlaggen, terwijl er diverse strijdliederen worden afgedraaid. Net als Glenn Dest, die de mensen verwelkomde, stak Ravenberg flink de draak met de VHP. "Dit noemen we een massa. NDP bigi!"

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina