Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP-karavaan komt in beweging

NDP-karavaan komt in beweging

22/01/2020 06:35 - Naomi Hoever

NDP-karavaan komt in beweging

 

PARAMARIBO - Op verschillende verzamelpunten komt er steeds meer beweging van NDP'ers die woensdag hun voorzitter Desi Bouterse een riem onder het hart willen steken. Bouterse verschijnt over enkele uren voor de Krijgsraad die hem eerder bij verstek had gevonnist tot twintig jaar celstraf in het 8 Decemberproces.

Nadat er iets na middernacht was gebeden en gezongen door een groep van circa twintig NDP'ers die de nacht hebben doorgebracht in de omgeving van het gerechtsgebouw, is het tien over zes 's morgens wanneer tap' basi Ramon Macknack de Van Roseveltkade binnenwandelt gekleed in het wit.

Haast gelijktijdig komt de politie in actie. Bestuurders van alle voertuigen die aan de Van Roseveltkade staan geparkeerd, worden gesommeerd een andere parkeerlocatie te zoeken. Tegelijkertijd zijn andere agenten bezig alle uithoeken die leiden naar de Wulfinghstraat uit te kammen. Middenin de Wulfinghstraat staat al rond zes uur 's morgens een ambulance opgesteld vóór de afbakening in het midden van de weg.

Tegen kwart voor zes 's morgens hadden de eerste groepen NDP'ers zich verzameld in partijcentrum Ocer aan de Benjaminstraat. Dat deelde Harriette Bholasingh-Helstone, de NDP-subcoördinator van het ressort Rainville, de Ware Tijd mee. Een ander verzamelpunt in Paramaribo is het André Kamperveen Stadion aan de Letitia Vriesdelaan.

De mensen krijgen de duidelijke instructie dat ze zich niet mogen begeven naar de Wulfinghstraat waar het gerechtsgebouw staat. De groep van het ressort Rainville was rond middernacht één van de eerste die zichtbaar was. Enkele mensen brachten de nacht door bij de woning van Dobru. Het terrein fungeert als coördinatiecentrum.

Een echte massa is er nog niet, maar op de Kwattaweg koersen intussen verschillende bussen met NDP-aanhangers naar de stad. Rond tien voor zeven loopt de eerste persoon in zijn paarse bovenhemd met NDP-logo de Wulfinghstraat binnen. Op zijn hoofd een witte pet met het logo van de NDP. Het is de 88-jarige Jhonny Corte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina