Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP'ers bidden op hoek Wulfinghstraat

Nu gaande: NDP'ers bidden bij afslag Wulfinghstraat

22/01/2020 00:26 - Naomi Hoever

Nu gaande: NDP'ers bidden bij afslag Wulfinghstraat

Enkele NDP'ers in gebed op de hoek van de Wulfinghstraat en Van Rooseveltkade. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - Het is iets na middernacht wanneer enkele NDP'ers zich verzamelen bij de Mgr. Wulfinghstraat. "We hebben een hotspot hier en gaan straks bidden voor het gerechtsgebouw", houden ze de Ware Tijd desgevraagd voor.

In minder dan negen uur zal hun partijvoorzitter Desi Bouterse voor de krijgsraad verschijnen. Die oud-legerleider is vorig jaar bij verstek veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf in het 8 Decemberstrafproces.

Zo'n tien minuten na middernacht gaan circa twintig mensen in gebed bij de brug op de hoek van de Mgr. Wulfinghstraat en de Van Roseveltkade. Ze staan in een kring. 'Gewapend' met vlaggen zingen zij ook het 'Da lobi fu mi kondre'.

"Strey de fu strey, wi no sa frede!" wordt daarna driemaal na elkaar gescandeerd door de groep, die voornamelijk uit vrouwen bestaat. "Gado de wi fesiman en heri libi yu de nanga unu president. Sranan sa wini ... Amen!" wordt bij de afsluiting geroepen.

De mensen zijn niet van plan naar huis te gaan. Op een tafel zetten ze een brandende kaars neer. Ook is er een pakje kaarten. Bij het huis waar Robin 'Dobru' Raveles heeft gewoond, hangen enkele NDP-vlaggen.

Toppers van de regerende partij zijn er niet, maar dat drukt de pret van de aanwezigen niet. "We verwachten meer mensen", laten de 'vroege vogels' weten die slapen in hun eigen bed en woning hebben opgeofferd voor hun "enige, échte leider en volkspresident".

De politie is nu al op de been, terwijl er ook politievoertuigen surveilleren. Midden in de Mgr. Wulfinghstraat is een dranghek geplaatst en op de hoek van de Mgr. Wulfingh- en Henck Arronstraat staat een politiewagen geparkeerd. Ook bij het gerechtsgebouw hebben wetsdienaren postgevat.

Maandag maakte het Korps Politie Suriname bekend dat in verband met de krijgsraadzitting van woensdag de Wulfinghstraat niet toegankelijk zou zijn voor verkeer. Ook blijven de scholen in de straat - St. Elisabeth 1 en 2, St. Paulus, St. Louise en de Kathedrale Koorschool - woensdag gesloten. Hetzelfde geldt voor de Hendrikschool aan de Arronstraat. Ook het DSB-hoofdkantoor houdt de deuren dicht.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina