Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WHO besluit donderdag over coronavirus

WHO besluit donderdag over coronavirus

22/01/2020 21:21

WHO besluit donderdag over coronavirus

Foto: EPA  

GENÈVE - Het nieuwe longklachten veroorzakende coronavirus is nog niet bestempeld tot een internationale volksgezondheidscrisis. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdagavond in Genève bekend gemaakt.

Donderdag vergadert de WHO verder over de verontrustende uitbraak in China, die al veertien doden heeft gemaakt en verspreid is onder ruim vijfhonderd mensen in vijf Aziatische landen en de Verenigde Staten. De laatste keer dat de WHO besloot tot een dergelijke verklaring was in 2014 bij de ebola-epidemie van 2014 die meer dan elfduizend doden eiste.

Veel voorkomende tekenen van de nieuwe corona-infectie zijn ademhalingssymptomen, koorts, hoest, kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden. In meer ernstige gevallen kan een infectie longontsteking, ernstig acuut ademhalingssyndroom, nierfalen en de dood veroorzaken. Dat is tot nu toe bij negen personen het geval.

Standaardaanbevelingen om verspreiding van infecties te voorkomen, zijn regelmatig handen wassen, mond en neus bedekken bij hoesten en niezen, vlees en eieren grondig koken. Vermijd nauw contact met iemand die symptomen van ademhalingsaandoeningen vertoont, zoals hoesten en niezen.

Het virus, dat 2019-nCoV wordt genoemd, is voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan, waar zo'n elf miljoen mensen wonen. Inmiddels heeft China bewoners van de stad Wuhan opgeroepen de stad niet te verlaten of naar de stad toe te gaan. Vliegveld en treinstations zijn gesloten. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina