Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Richtlijnen voor toeristische accommodaties

Richtlijnen voor toeristische accommodaties

23/01/2020 01:48 - Gilliamo Orban

Richtlijnen voor toeristische accommodaties

Foto: Depositphotos.com  

PARAMARIBO - Het Surinaams Standaarden Bureau is hard op weg om definitieve richtlijnen voor toeristische accommodaties vast te stellen. De reden daartoe is het toenemende belang van de toerismesector voor de economie van Suriname.

Het gaat met name om de vraag naar accommodatiediensten en de noodzaak om kwaliteitsdiensten te leveren die consistent zijn met tevredenheid, veiligheid en beveiliging van de bezoeker. Ook moet er rekening worden gehouden met de noodzaak voor duurzame ontwikkeling en de zorg om het milieu te bevorderen. "Het conceptdocument bevindt zich in de fase waarbij het publiek commentaar mag geven", zegt standards officer Videsha Munusami tevens technisch secretaris van de Nationale Commissie voor Toerisme.

In dit kader is dinsdag in het Lalla Rookhgebouw een consultatie gehouden met belanghebbenden. Zij heeft een presentatie gehouden over het voorlopige document genaamd 'Specificatie voor toeristische accommodatie deel 1 algemene vereisten.' De definitieve versie moet in april af zijn en zal daarna gepubliceerd worden. Munusami zegt dat het gaat om de Nationale Standaard, die is afgeleid van de Caricom Regionale Standaard.

De Nationale Standaard specificeert de minimumvereisten voor elke commerciële onderneming die accommodatie aanbiedt aan toeristen. Deze standaard is niet van toepassing op bed and breakfast-ondernemingen en etablissementen die thuislogies aanbieden. "Standaarden zijn niet verplicht, maar als de onderneming aan de minimale voorwaarden voldoet, voldoet hij ook aan normen van de regio en Europa." Volgens de inleider gaat het om de minimumvereisten voor het leveren van kwaliteitsvolle dienstverlening aan toeristische accommodatie, zoals hotels, pensions en etablissementen voor zelfcatering.

Door aan deze minimumvereisten te voldoen en ze te verbeteren, hoopt het standaarden bureau dat de dienstverleners consequent op een efficiënte en kosteneffectieve manier zullen voldoen aan de verwachtingen van de klant. Zij zegt dat volgens de minimale standaarden een etablissement onder andere voorzieningen moet treffen voor personen met een beperking.

Ook moet het personeel opgeleid, ervaren en/of gecertificeerd zijn voor zijn functie."De medewerkers moeten vriendelijk, beleefd en goed geïnformeerd zijn over de diensten die worden geleverd." De exploitant moet ervoor zorgen dat het etablissement voldoet aan de eisen van de nationale bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor brandveiligheid, brandbestrijding en brandpreventie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina