Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U14-tennissters sluiten WJTC winnend af

U14-tennissters sluiten WJTC winnend af

23/01/2020 10:15 - Marciano Millerson

Van links naar rechts Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij, coach Yannick Goede en Marisol van der Zwart. De U14 tennissters eindigden als dertiende tijdens deelname aan de pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition.

Van links naar rechts Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij, coach Yannick Goede en Marisol van der Zwart. De U14 tennissters eindigden als dertiende tijdens deelname aan de pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition. Foto: Tennisbond  

PARAMARIBO - Sarah Lumsden, Guilliane Koelemaij en Marisol van der Zwart hebben de pre-kwalificatie World Junior Tennis Competition in Santo Domingo winnend afgesloten. De U14-tennissters wisten in de slotontmoeting Barbados met 2-1 te verslaan. Suriname eindigde op de dertiende plaats in het deelnemersveld van veertien landen.

Van der Zwart verloor in een marathonpartij de eerste enkelontmoeting met 2-6, 6-2, 7-10 (super tiebreak) van Nadia da Costa. Lumsden trok de score vervolgens in evenwicht door Jolie Philips met 6-2, 6-1 te verslaan. In de beslissende dubbelpartij wisten Koelemaij en Lumsden het Barbadiaanse koppel Da Costa/Philips met 6-2, 6-2 te verslaan.

"Dit is de eerste dag waarop de meisjes zonder druk hebben gespeeld. Ik ben heel trots op ze", aldus een blije coach Yannic Goede. De oefenmeester denkt dat als zijn pupillen op dezelfde manier hadden gespeeld in de laatste groepsontmoeting tegen Panama zijn de main draw (winnaarsronde) hadden gehaald.

Volgens Goede moeten de meisjes leren onder druk te presteren. "Dat was voor mij heel duidelijk tijdens dit toernooi." Zowel technisch als tactisch loopt het al goed, maar het mentale moet naar een hoger niveau als de druk groot wordt. "De meisjes geven zelf ook aan veel te hebben geleerd. Zij willen allemaal bij terugkeer in Suriname keihard aan de slag, zodat zij het de volgende keer beter doen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina