Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 32-jarige roofverdachte opgepakt

32-jarige roofverdachte opgepakt

24/01/2020 20:31 - Van onze redactie

32-jarige roofverdachte opgepakt

 

PARAMARIBO - De 32-jarige roofverdachte Miguel M. is vrijdagochtend aangehouden door rechercheurs van regio Midden in district Wanica. Dat meldt de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie.

Miguel M. heeft in december vorig jaar samen met zijn 29-jarige kompaan Arsinio S. een supermarkt in de grensstad Albina overvallen. Het duo maakte een groot geldbedrag in euro buit en bracht de winkelier slagen toe aan het hoofd. Het slachtoffer moest voor medische behandeling naar Frans-Guyana, waar operatief ingrijpen noodzakelijk bleek.

Miguel M. heeft tijdens het verhoor toegegeven dat hij het strafbare feit heeft gepleegd. Hij is in verzekering gesteld. Precies een week geleden - op 17 januari - was Arsinio S. aangehouden. Omdat hij waarschuwingsschoten negeerde, werd er gericht geschoten door de agenten. Arsinio S. werd in zijn linkerbovendijbeen geraakt en ligt onder politiebewaking in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De voorlichtingsafdeling meldt dat ook de 24-jarige F.D. vrijdag is aangehouden. Hij reed in het voertuig dat twee dagen eerder mogelijk is gebruikt bij een beroving aan de Welgedacht A-weg. Daarbij werd de vijftigjarige oud-politieagent Manodjkoemar Mohan doodgeschoten. De auto is in beslaggenomen. F.D. werd in de boeien geslagen door het Arrestatieteam.

Mohan was in een kapperszaak toen twee mannen, van wie het gezicht half bedekt was, binnenvielen. De barbier en een klant werden van hun halsketting beroofd. Het duo wilde de autosleutels van Mohan, die weigerde ze af te staan. In een worsteling werd hij daarna in de buikstreek geschoten. Het lukte hem nog naar buiten te strompelen, waar hij dood neerzeeg.

Nader onderzoek bracht aan het licht dat Mohan een groot geldbedrag in zijn voertuig had, waar de rovers het waarschijnlijk op hadden gemunt. Tijdens het doorzoeken van de auto, die voor de zaak stond geparkeerd, stuitte de politie op de tas met geld. Het is nog niet bekend als Mohan, die hoofd beveiliging van Newmont Mining was, het geld van de bank had gelicht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina