Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Chinese acrobaten niet uit 'corona'-gebied

Chinese acrobaten niet uit 'corona'-gebied

24/01/2020 16:39 - Van onze redactie

Op deze afbeelding zijn de symptomen van het coronavirus te zien en ook de manieren waarop het virus zich kan verspreiden.

Op deze afbeelding zijn de symptomen van het coronavirus te zien en ook de manieren waarop het virus zich kan verspreiden. Foto: thesun.co.uk  

PARAMARIBO - Eventuele vrees in de samenleving over de komst van Chinese acrobaten wordt als ongegrond afgedaan door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). "Ze komen niet uit de besmette gebieden", reageert Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur op het ministerie, desgevraagd op vragen van de Ware Tijd.

Sinds de uitbraak van het besmettelijke en zelfs dodelijke coronavirus in de Oost-Chinese miljoenenstad Wuhan, vragen steeds meer mensen zich af of het verantwoord is om de acrobaten te laten komen naar Suriname voor het optreden in verband met het Chinees Nieuwjaar zaterdag. De groep arriveerde donderdag met de KLM-vlucht uit Amsterdam.

Koningsbloem-Pinas benadrukt dat de artiesten niet uit de besmette steden komen. Daar heeft de Chinese ambassade in Paramaribo voor gezorgd. De acrobaten komen volgens informatie die HI&T de Ware Tijd verschaft uit Hangzhou. "Voor zover ik weet komen ze niet uit het epidemische gebied", zegt ook Yiwei Chen, Chief Political Section van de Chinese ambassade.

De diplomaat voegt eraan toe dat alle Chinese burgers die Suriname bezoeken, erop zijn gewezen om hun medewerking te verlenen aan immigratiepersoneel bij de grensposten. Chen benadrukt dat autoriteiten in zijn land hun verantwoordelijkheid nemen en ook informatie hebben uitgewisseld met de Wereldgezondheidsorganisatie.

"We will work with all parties to jointly tackle the epidemic and safeguard regional and global health security", aldus Chen. In China waren er tot en met donderdagavond achttien mensen gestorven aan het coronavirus en zijn er meer dan 630 besmet. Vier grote steden - Wuhan, Ezhou, Huanggang en Chibi - werden onder quarantaine geplaatst.

Ook de Verboden Stad in hoofdstad Beijing werd gesloten. In Wuhan, dat wordt gezien als het epicentrum van het virus, werd het openbaar vervoer stilgelegd en mogen mensen de stad niet verlaten. Het virus dook al op in Beijing, Shanghai, Macau en Hongkong en buiten China in onder meer de Verenigde Staten, Japan, de Filipijnen, Zuid-Korea, Taiwan en Thailand. Donderdag werd de eerste besmetting in Singapore gemeld.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina