Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veiligheidsmaatregelen vuurwerkshow

Veiligheidsmaatregelen vuurwerkshow Chinees Nieuwjaar

24/01/2020 18:37 - Audry Wajwakana

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (l), districtscommissaris Adjaikoemar Kali (m) en politiecommissaris Orlando Changoer vrijdagochtend tijdens de persconferentie.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (l), districtscommissaris Adjaikoemar Kali (m) en politiecommissaris Orlando Changoer vrijdagochtend tijdens de persconferentie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Wijdenboschbrug zal op Chinees Nieuwjaar niet meer vanaf vier uur 's middags eenzijdig worden afgesloten, maar vanaf acht uur 's avonds. "We hopen met deze wijzigingen de frustratie rond de belemmering van het verkeer tot een minimum te beperken", zei minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme vrijdagochtend op een persconferentie.

Gedurende het afschieten van het vuurwerk tussen negen uur en half tien 's avonds zal niemand op de brug worden toegelaten. Drie opleggers met al geïnstalleerd vuurwerk zullen op het hoogste punt van de brug worden geparkeerd. Na de show worden de opleggers opgehaald, waarna de brug wordt opengesteld voor het verkeer. Boten zullen - op het moment dat het vuurwerk wordt afgeschoten - ook niet mogen varen onder de brug. De Maritieme Autoriteit Suriname zal, volgens Tsang, daarop toezien.

Aan het publiek dat de festiviteiten op het Onafhankelijkheidsplein wil meemaken, doet hij een beroep om vόόr acht uur 's avonds in Paramaribo te zijn. Het vuurwerkspektakel zal ook op andere locaties langs de Surinamerivier goed waarneembaar zal zijn. "Het heeft geen zin om naar de brug te komen, want aan beide kanten aan de voet van de brug zal die gesloten zijn", benadrukt politiecommissaris Orlando Changoer.

Tsang zegt dat het vuurwerk een maximale reikwijdte heeft van twintig tot dertig meter in de lucht. "De brug heeft een spanwijdte van vier kilometer en we schieten uitsluitend af vanaf het midden van de brug. Daarmee voorkomen we dat er iets kan gebeuren in de directe omgeving.

De reikwijdte is onvoldoende om calamiteiten te veroorzaken. Desalniettemin zal de brandweer op bepaalde strategische posities staan." Het vuurwerk wordt elektronisch aangestoken door het bedrijf Enigma Pyrotechnics aangestoken. Dat gebeurt op een afstand van ruim vierhonderd meter middels het indrukken van een knop.

Rondom het Onafhankelijkheidsplein zullen diverse activiteiten zoals een Temple Fair, acrobatenshow en fototentoonstelling worden gehouden. Vanaf acht uur 's morgens zullen de Henck Arronstraat, Grote Combéweg, het Mr. Rietbergplein en de Van Sommelsdijkstraat zaterdag voor het verkeer gesloten zijn.

Een uitzondering wordt gemaakt voor het bestemmingsverkeer vanaf Hotel Torarica tot aan de Van Roseveltkade. Tsang zegt dat het ministerie er alles aandoet om het evenement tot een succes te maken, zodat het een trekpleister wordt voor toeristen uit de regio.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina