Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doorbraak in onderzoek roofmoordzaak

Doorbraak in onderzoek roofmoord Welgedacht A-weg

25/01/2020 19:21 - Ivan Cairo

De Forensische Opsporing woensdag ter plaatse bezig met het onderzoek.

De Forensische Opsporing woensdag ter plaatse bezig met het onderzoek. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De politie is dichtbij het oplossen van de roofmoordzaak waarbij ex-politieman Manodjkoemar Mohan woensdag is doodgeschoten. Zaterdag is Emeraldo G., een van de hoofdverdachten, aangehouden en in verzekering gesteld door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten. De man heeft zich rond een uur ‘s middags met zijn advocaat bij de politie aangemeld, nadat hem ter ore was gekomen dat hij werd opgespoord. Zo verneemt de redactie van de Ware Tijd uit justitiële kringen.

Dit wordt ook bevestigd door advocaat Maureen Nibte die de verdachte juridisch bijstaat. Emeraldo G. schijnt inmiddels volmondig te hebben bekend wat zijn aandeel was in het misdrijf dat de ex-politieman het leven heeft gekost. "Ja, ik kan bevestigen dat mijn cliënt zich vanmiddag bij de politie heeft aangemeld. Ik heb hem zelf gebracht. Ik heb hem geadviseerd mee te werken met het onderzoek, omdat het misdrijf een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de rechtsorde en op het veiligheidsgevoel van de samenleving, maar ook ter genoegdoening van het rechtsgevoel van de nabestaanden. Ik heb begrepen dat hij meewerkt met het onderzoek. Meer kan ik niet zeggen", aldus Nibte.

Van bronnen bij justitie wordt vernomen dat de verdachte een oud-bekende is van de politie. "Hij is een recidivist". Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat Emeraldo G. de bestuurder was van een van de twee voertuigen die betrokken waren bij het misdrijf. Hij heeft het latere slachtoffer vanaf de bank te Zorg en Hoop gevolgd in een auto van zijn zus die hij ongevraagd had genomen. Het voertuig kwam via beelden van het Safe City-cameraproject al snel in beeld. De eigenaar, naar later bleek de zus van Emeraldo G., werd opgespoord en aangehouden. Zij vertelde de politie dat het voertuig ten tijde van het misdrijf bij haar broer was.

Nadat hij te weten was gekomen dat de politie hem op het spoor was, meldde de man zich met zijn advocaat bij de politie. De zus, die niets te maken heeft met het misdrijf, werd toen onmiddellijk in vrijheid gesteld. Emeraldo G. heeft bekend dat hij de auto bestuurde waarmee Mohan is gevolgd tot de barbershop te Welgedacht-A. Er waren nog twee andere personen in de auto. Nadat hij ze bij de kapperszaak had afgezet, stapten de twee mede-inzittenden in een ander voertuig dat door iemand anders werd bestuurd. De verdachte beweert dat hij toen is weggereden en dus niet weet wat zich daarna heeft afgespeeld.

De drie nog voortvuchtige medeverdachten worden nu in beeld gebracht en aan hun aanhouding wordt gewerkt. Eerder was al komen vast te staan dat de criminelen het gemunt hadden op een groot geldbedrag dat Mohan bij zich had. Twee van de daders vielen de kapperszaak binnen, beroofden de barbier en een klant van hun halsketting en eisten de autosleutels van Mohan, die weigerde deze af te staan. In de worsteling die daarop volgde werd het slachtoffer in de buik geschoten, waarna de overvallers zich uit de voeten maakten. Mohan strompelde naar buiten waar hij neerzeeg en korte tijd later de geest gaf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina