Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftien nieuwe doden door coronavirus in China

Vijftien nieuwe sterfgevallen door coronavirus in China

25/01/2020 02:17

Vijftien nieuwe sterfgevallen door coronavirus in China

Foto: Today.com  

BEIJING - In de Chinese provincie Hubei zijn vijftien personen om het leven gekomen door het nieuwe coronavirus en heeft China nu in totaal 1.287 besmettingen. Met de nieuwe gevallen in Hubei komt het totale dodental door het coronavirus op 41.

Alle vijftien nieuwe sterfgevallen komen uit Wuhan, hoofdstad van de provincie Hubei, waar het virus waarschijnlijk is uitgebroken. Tot nu toe zijn alleen mensen in China omgekomen, maar het virus heeft zich ook verspreid naar elf andere landen. Eerder wilde de Wereldgezondheidsorganisatie nog niet spreken van een internationaal probleem, maar wel van een "noodtoestand voor China".

In Frankrijk, waar de eerste twee Europese besmettingen zijn gemeld, is er een derde geval ontdekt. Andere landen met besmettingen zijn Japan, Taiwan, Zuid-Korea, Thailand, Singapore, Vietnam, Verenigde Staten, Saudi-Arabië (autoriteiten ontkennen), Hongkong en Macau.

De Chinese autoriteiten hebben als maatregel intussen veertien steden op slot gezet. Zo zijn verschillende wegen geblokkeerd en het openbaar vervoer stopgezet. Op de luchthaven van Wuhan zijn vrijwel alle vluchten geannuleerd. Zaterdag wordt het Chinees Nieuwjaar gevierd, waardoor normaal gesproken veel inwoners naar hun familie afreizen. Uit voorzorg zijn enkele nieuwjaarsfeesten in de hoofdstad Beijing afgezegd. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina