Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Doden door noodweer in Brazilië

Doden door noodweer in Brazilië

26/01/2020 09:13

Het zware weer heeft niet alleen gezorgd voor overstromingen, maar ook voor aardverschuivingen.

Het zware weer heeft niet alleen gezorgd voor overstromingen, maar ook voor aardverschuivingen. Foto: AP  

RIO DE JANEIRO - In het zuidoosten van Brazilië zijn in de afgelopen twee dagen dertig mensen om het leven gekomen door zware stormen, meldt persbureau AFP zondag. Onder hen zijn twee kinderen. Zeventien mensen zijn vermist.

Het zware weer heeft onder meer gezorgd voor overstromingen, aardverschuivingen en het omvallen van palen en bomen. Sommige wegen zijn onbegaanbaar door het weer. In de stormen zijn zeven mensen gewond geraakt. Ongeveer 3.500 Brazilianen hebben hun huizen moeten verlaten door het natuurgeweld.

De meeste slachtoffers vielen door aardverschuivingen of het instorten van woningen. Weersvoorspellingen wijzen op het afnemen van de regen op zondag, maar het risico voor aardverschuivingen is volgens autoriteiten nog hoog. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina