Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘God van de Bijbel is nog steeds de genezende God'

‘God van de Bijbel is nog steeds de genezende God'

26/01/2020 17:24 - Tascha Aveloo

Jan Zijlstra (tweede van links): "Het is fijn om weer in Suriname te zijn en al mijn oude vrienden te ontmoeten."

Jan Zijlstra (tweede van links): "Het is fijn om weer in Suriname te zijn en al mijn oude vrienden te ontmoeten." Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Nederlandse evangelist Jan Zijlstra is na tien jaar weer in Suriname voor een genezingscampagne, op uitnodiging van apostel Irma Gimmith-Woerdings van de gemeente Bribi. “Het is fijn om weer in Suriname te zijn en al mijn oude vrienden te ontmoeten, om nieuwe te maken en om de 'wonder werkende' kracht van Jezus Christus te mogen verkondigen.”

Zijlstra heeft vanaf de begin jaren negentig veel gepredikt in Suriname. In die woelige jaren, toen het moeilijk ging in Suriname en veel predikanten juist weggingen, kwam hij hier regelmatig. "Mensen zeiden: 'We hebben geen geld' en ik antwoordde: ik kom niet voor geld, ik kom om het heil van Jezus te prediken, de levende God."

Zaterdag zijn er genezingsdiensten in Bribi en zondagmorgen is er een bijzondere avondmaalsviering. "In het avondmaal is er goddelijke kracht", zegt teamlid Hans Verschoor, die met Zijlstra is meegereisd als levende getuige: hij zegt dat hij na deelname aan het avondmaal is genezen van een ongeneeslijke ziekte. 

Maandagavond is er een 'van hart tot hart'-bijeenkomst en dinsdagavond een speciale leiderschapsvergadering. Zijlstra is zeer bekend geworden door zijn televisieprogramma's en het wijdverspreide maandblad 'Levensstroom', dat door velen wordt gelezen. Het blad heet nu Wings of Healing Magazine en bevat naast predikingen ook getuigenissen van mensen die zijn genezen.

Zijlstra is blij met de ontwikkelingen in het land. Hij is blij dat de wegen er nu beter bij liggen. "Ik verbleef toen aan de Wonglaan en daar was het meer gaten dan wegdek. Ik herinner me nog van een keer dat het had geregend en dan zag je het gat niet en dat een jongeman er met zijn kleine auto bijna helemaal in verdween." Hij ziet ook veel nieuwbouw.

"Maar ik breng vooral de boodschap van de levende God die mij heeft geroepen om het evangelie te verkondigen." Hij vertelt dat God de mensheid liefheeft en dat mensen herstel nodig hebben, niet alleen in hun ziel, maar ook in hun lichaam. Maar ook het land zelf. "Dat is in de hele wereld zo. De mens heeft God verlaten maar heeft Hem nodig. En als mensen God accepteren dan is er een nieuwe toekomst."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina