Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst voor Kensmil en Lumberjacks

Winst voor Kensmil en Lumberjacks

26/01/2020 07:07 - Terence Oosterwolde

Winst voor Kensmil en Lumberjacks

SFA-topscorer John Comeaux (18 punten) gaat op voor een jumper, terwijl Surinames Gavin Kensmil (14) zich opmaakt om te gaan rebounden. Foto: SFA Athletics  

PARAMARIBO - In de Division I college basketbalcompetitie van de Verenigde Staten had Gavin Kensmil zaterdag acht punten en negen rebounds. Daarmee hielp hij de Stephen F. Austin State University voor 4.254 supporters in het Montagne Center, in Beaumont (Texas) aan de 70-62 winst op de Lamar University.

De Surinaamse basketballer speelde een half uur mee. Hij maakte na anderhalve minuut de openingsbasket voor The Lumberjacks (2-2), miste daarna twee lay-ups, voordat hij met 18:07 in de tweede helft zijn tweede veldbasket had (36-36). Daarna zou Kensmil nog een jumper missen. De forward benutte vier van de zes vrije worpen. Vier van zijn rebounds waren offensive rebounds.

Hij had verder één assist, maar maakte ook drie persoonlijke fouten en beging een team-high zeven turnovers. The Lumberjacks, die een 8-1 winst-/verlieststaat hebben - beste in de Southland Conference - en tot nu toe zeventien van de twintig wedstrijden wonnen, spelen woensdagavond in het eigen William R. Johnson Coliseum tegen Abilene Christian.

Utah State University (16-6/5-4 Mountain West) won in het eigen Dee Glen Smith Spectrum met 77-61 (31-28) van Colorado State University. De Surinamer Roché Grootfaam speelde niet mee bij The Aggies. Dinsdag volgt de uitwedstrijd tegen Wyoming University.

Seward County Community College heeft zaterdagavond in de junior college basketbalcompetitie met 69-63 gewonnen van de thuisspelende Barton Community College. In de Barton Gym in Great Bend, Kansas waren de tussenscores 15-15 (einde eerste quarter), 33-29 (rust) en 55-47 (einde derde quarter).

Cyarah Kensmil werd aan de kant gehouden bij The Lady Saints (17-3). Haar school is nog steeds ongeslagen in de Kansas Jayhawk Community College Conference (12-0). Seward speelt woensdagavond in de eigen Greenhouse tegen Northwest Kansas Technical College.

Jacksonville College (11-8/4-6) won de uitwedstrijd tegen Victoria College met 95-81 na bij de rust met 39-34 te hebben voorgestaan. Dancell Leter had niet zijn beste wedstrijd. Hij speelde slechts vijftien minuten en was daarin goed voor zeven punten, vijf rebounds, één assist en twee blocks.

Leter scoorde drie van zijn schoten en benutte één van de twee vrije worpen. Vier van zijn vijf rebounds waren offensive rebounds. Hij had verder vier turnovers. Dinsdag wacht voor The Jaguars het treffen tegen Angelina College (13-8/8-2) in de eigen Curtis Carroll Field House.

Yamill Wip speelde zaterdag in Shands Gymnasium acht minuten voor Lee College in de verloren uitwedstrijd tegen Angelina College: 83-88 na bij de rust met 45-40 te hebben voorgestaan. Wip scoorde vijf punten: één van de drie three-pointers en twee vrije worpen. Hij had verder één persoonlijke fout.

 

Wip had woensdag in de 95-55 overwinning op Victoria College twaalf punten gescoord. Hij maakte al zijn drie veldbaskets en scoorde twee van de negen driepunters. De guard had verder zes defensive rebounds, één assist en één steal.

 

The Runnin' Rebels (14-8 winst-/verliesstaat/5-6 Region XIV Conference) staan woensdag weer op het veld. In de negende tevens laatste wedstrijd van januari is Lamar State College Port Arthur (10-11/4-6) in Lee College Gymnasium de tegenstander.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina