Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baldewsingh aangehouden wegens beledigen president

Baldewsingh aangehouden wegens beledigen president

27/01/2020 14:33 - Naomi Hoever

Baldewsingh aangehouden wegens beledigen president

 

PARAMARIBO - De politie heeft radiopresentator Satis Baldewsingh aangehouden in district Wanica. Hij heeft zich maandagmorgen gemeld bij het bureau Nieuwe Grond. Baldewsingh werd door de politie gezocht in verband met het stelselmatig beledigen en bedreigen van president Desi Bouterse via zijn Facebookpagina.

Daarop was ook te zien dat Baldewsingh met een five shooter poseerde. Of het geweer is aangetroffen door de politie is vooralsnog onbekend. Op Facebook  ging de voormalig presentator van 'Zeven even' in vulgaire bewoordingen flink tekeer tegen Bouterse. Tegen Baldewsingh was er "van regeringswege" aangifte gedaan voor het "beledigen en bedreigen van de president in het openbaar".

"San ede unu no e proberi taki pe mi de, meneer Bouterse", roept Baldewsingh, die naar verluidt de Nederlandse nationaliteit heeft. Clifton Limburg, directeur van het NII, zei  vrijdag in zijn praatprogramma 'Bakana Tori' op staatsradio SRS  dat er aangifte is gedaan tegen de "driftkop". Toen de Ware Tijd hem om nadere uitleg vroeg, verwees hij naar de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. Echter, woordvoerder Humphrey Naarden was onbereikbaar in het weekend.

Baldewsingh: "No wan mpp no e taki; na mi e taki tapu FB. Vanaf 1982 mi e taki. Komen jullie me arresteren. Ik ben bereid om doodgeschoten te worden." In het filmpje vertelt hij dat militairen bij 's Lands Boerderij wapens voor zijn moeder hebben getrokken en hebben gepoogd zijn zus te verkrachten. "Ik heb niets te verliezen als jullie me doodschieten."

Het filmpje verscheen op 22 januari, de dag dat Bouterse voor de Krijgsraad verscheen. "Is het Suriname wat er vandaag is gebeurd un nyan mi mars." Baldewsingh kan niet bevatten dat zoveel mensen op de been zijn gebracht om Bouterse te begeleiden naar het gerechtshof. "A k**l* idioot Bouterse en zoon taigi mi dat en pa na wan f*ck*ng moordenaar."

Overigens, het is niet de eerste keer dat een burger wordt opgespoord voor het beledigen van Bouterse. Enkele maanden geleden werd ene 'Buru' opgehaald nadat hij - ook in een filmpje - het staatshoofd had bedreigd. Volgens het Wetboek van Strafrecht staat op belediging van de president of waarnemend president een gevangenisstraf van één tot vijf jaar, afhankelijk van de manier en soort van belediging, bijvoorbeeld in woord, geschrift of afbeelding. Betrokkene kan ook een boete krijgen of een combinatie van een vrijheidsstraf en een geldboete.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina