Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twijfels over verklaring moeder slachtoffertje

Advocaat twijfelt aan verklaring moeder misbruikslachtoffertje

29/01/2020 04:19 - Van onze redactie

Advocaat twijfelt aan verklaring moeder 7-jarig seksslachtoffer

 

PARAMARIBO - De moeder van een zevenjarig meisje, slachtoffer van kindermisbruik, was dinsdag bijna sprakeloos toen ze door advocaat Irvin Kanhai flink aan de tand werd gevoeld. Volgens het voorlopig onderzoek is het kind meerdere malen seksueel misbruikt door haar 20-jarige neef Lavarotti A. Zijn twee jongere broers zitten vast voor medeplichtigheid.

Kanhai zegt dat hij na bestudering van de medische rapporten, ernstige twijfels heeft over de verklaringen van de moeder en het kind. De huisarts had geen bijzonderheden gemerkt en de gynaecoloog heeft scheurtjes aan het geslachtsdeel ontdekt die zich binnen twee dagen zelf herstellen.

"U heeft aangifte op 18 september gedaan, dat wil zeggen dat iemand uw kind op 15 september weer heeft misbruikt", merkte de advocaat op. Hij wees erop dat Lavarotti A. en het slachtoffer toen geen contact meer hadden. Hij was als gevolg van de beschuldigingen verhuisd.

"Waar bent u gegaan en waar heeft u geslapen met het kind? Waren er geen andere manspersonen in de buurt?" vroeg Kanhai. De moeder kon daarop geen duidelijk antwoord geven. Hij wil daarom graag een specifieker rapport van de gynaecoloog.

Daarvóór had de moeder wel een duidelijke uiteenzetting gegeven op vragen van rechter Duncan Nanhoe en officier van justitie Rayshree Koendan. Na de opmerkingen van de raadsman leek zij minder zeker van haar zaak.

Lavarotti A. en zijn broers die vanwege hun minderjarige leeftijd in jeugddetentie zitten ontkennen de beschuldigingen. De zaak is uitgesteld naar 17 maart. Dan wordt het meisje gehoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina