Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen noodzaak Baldewsingh langer aan te houden'

'Rechter-commissaris ziet geen noodzaak Baldewsingh langer aan te houden'

30/01/2020 16:31 - Naomi Hoever

'Rechter-commissaris ziet geen noodzaak Baldewsingh langer aan te houden'

 

PARAMARIBO - Satis Baldewsingh is donderdag voor de rechter-commissaris (rc) verschenen. De radiopresentator werd maandag in verzekering gesteld voor het beledigen en bedreigen van het staatshoofd.

Volgens zijn raadsvrouw Chandra Algoe achtte de rc de aanklacht wegens bedreiging niet rechtmatig, wegens belediging wel. Daarbij is gesteld dat er geen dringende reden is om de verdachte langer in verzekering te stellen.

Algoe zegt dat haar cliënt op grond hiervan niet later dan zondag in vrijheid moet worden gesteld, als het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep gaat. Als dat wel het geval is, moet de hogerberoepzaak binnen drie dagen worden behandeld.

Baldewsingh heeft de president en zijn gezin op 22 januari in vulgair taalgebruik van repliek gediend in een live video op Facebook. Er is toen aangifte gedaan door de eerste burger op grond van artikel 152 en 153 van het Wetboek van Strafrecht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina