Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Vanan Zuid-Amerikaans kampioen

BREAKING: Vanan Zuid-Amerikaans indoorkampioen 60 meter sprint

01/02/2020 15:26 - Terence Oosterwolde

BREAKING: Vanan Zuid-Amerikaans indoorkampioen 60 meter sprint

Jeffrey Vanan gaat de boeken in als de eerste Zuid-Amerikaanse indoorkampioen 60 meter. Foto: Terence Oosterwolde (archieffoto)  

PARAMARIBO - Jeffrey Vanan is zaterdag Zuid-Amerikaans indoorkampioen geworden op de 60 meter sprint. "Mijn eerste kampioenschap en gelijk kampioen worden ... boi, het is echt ... Ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon trots", stamelt hij in gesprek met de Ware Tijd.

In Cochabamba, Bolivia heeft Vanan zaterdag historie geschreven. De Surinamer gaat de boeken in als de eerste Zuid-Amerikaanse indoorkampioen op de 60 meter sprint. Hij is sprakeloos en kan het nog steeds niet geloven. "Mi breiti. Ik ben superblij", stamelt hij.

In Estadio de Atletismo del Gobierno Autónomo Municipal de Cochabamba pakte Vanan de gouden plak in 6,80 seconden. Omdat er acht deelnemers waren, werd de finale direct gelopen. "Het was dus gewoon alles geven. Je let dan niet zo zeer op de tijd. Bij een kampioenschap gaat het om de medailles", vertelt Vanan.

Voor de 27-jarige Surinamer is deze historische prestatie een welkome. "Zeker na alles van vorig jaar", zegt hij lachend. Vanan doelt op de wereldkampioenschappen van september in Qatar toen hij op de 200 meter werd gediskwalificeerd omdat hij op de lijn liep. "Ik heb daarom keihard getraind om dat goed te maken."

Hij zegt dat hij het niet alleen zou kunnen. "Ik wil gewoon iedereen bedanken." Vanan noemt specifiek Raymond Gilson "die me weer heeft opgevangen na mijn terugkeer uit Nederland". Ook aan Leyhor Tolud, die als bondscoach in Bolivia zit, heeft hij veel gehad. Surinames tweede deelnemer, Miguel van Assen, komt zaterdag in actie op het verspringen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina