Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Miguel van Assen achtste op verspringen

Miguel van Assen achtste op verspringen

01/02/2020 21:09 - Terence Oosterwolde

Miguel van Assen op de behandeltafel na het verspringen tijdens de Zuid-Amerikaanse indoorkampioenschappen in Bolivia.

Miguel van Assen op de behandeltafel na het verspringen tijdens de Zuid-Amerikaanse indoorkampioenschappen in Bolivia. Foto: collectie Miguel van Assen  

PARAMARIBO - De eerste Zuid-Amerikaanse indoorkampioenschappen atletiek zitten erop voor Miguel van Assen. Hij doet zondag niet meer mee aan het hink-stap-springen. Zaterdag werd hij in Cochabamba, Bolivia achtste bij het verspringen.

"De long jump is niet echt zo goed gegaan", bevestigt Van Assen telefonisch tegenover de Ware Tijd. Hij kwam tot een afstand van 7,25 meter, terwijl zijn personal best 7,66 meter is. "A no go bun en a no go bun omdat mi firi mi sey futu."

Hij had vrijdag al laten doorschemeren dat hij wat pijntjes voelde en daardoor niet 100 procent fit was. Van Assen neemt daarom geen risico en laat zijn favoriete onderdeel varen. "Als ik hink-stap-springen morgen doe, bestaat de kans dat de blessure verergert."

Zijn focus is nu op zijn herstel. "Ik ga wachten tot het outdoorseizoen want de bigger picture voor mij is de Olympische Spelen. Mi wani wini wan ticket fu go na Tokio." Van gebrek aan zelfvertrouwen is geen sprake. "Nanga Gado wani w'o set en. A musu wroko. Ini a nen fu Gado w'o set en tra leisi. Dit was mijn eerste grote majortoernooi, maar zeker niet mijn laatste."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina